L. Dragnea: nagyon fontos az alkotmánybíróság határozata – a PSD nem kéri egyetlen főügyész visszahívását sem

L. Dragnea: nagyon fontos az alkotmánybíróság határozata – a PSD nem kéri egyetlen főügyész visszahívását sem
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője, a képviselőház elnöke azt nyilatkozta kedden, hogy nagyon fontos az alkotmánybíróság döntése, amely szerint az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálódásaival zavarta a kormány működését és hozzátette: a PSD nem kéri egyetlen főügyész visszahívását sem.

‘Véleményem szerint nagyon fontos az alkotmánybíróság határozata (…), mert az egy lépés az általunk a választási kampányban megfogalmazott cél fele: hogy ebben az országban minden intézmény az alkotmány által meghatározott keretek között működjön’ – jelentette ki Dragnea a parlament házainak közös házbizottsági ülése után.

Kérdésre válaszolva Dragnea elmondta: nem osztja Călin Popescu-Tăriceanunak, a szenátus elnökének véleményét, aki szerint az alkotmánybíróság határozata után le kellene mondania a DNA főügyészének.

‘Ilyenért senki lemondást nem lehet kérni, mert alkotmányos jellegű konfliktusok voltak és még lesznek, majd határoz az alkotmánybíróság. Mi ilyenért senki lemondását nem kérjük. Mi, pártként, sem a kampányban, sem pedig a választások után nem tűztük ki célul azt, hogy a három főügyész visszahívását kérjük’ – mondta a szociáldemokrata vezető.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,