L. Dragnea: Csak a következő elnökválasztások után akarok a Cotroceni-palotába menni

L. Dragnea: Csak a következő elnökválasztások után akarok a Cotroceni-palotába menni
Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta pénteken, hogy csak a következő elnökválasztások után akar a Cotroceni-palotába menni.

‘Nem megyek a Cotroceni-be! Nem! Csak a következő elnökválasztások után akarok a Cotroceni-palotába menni és ez nem valamiféle kényeskedés, hanem az a helyzet, hogy én nem hiszek az államfő semlegességében’ – mondta a PSD elnöke.

Dragnea azt üzente az államfőnek, hogy többet ne hivatkozzék a PSD-re.

“Ugyanakkor megkérem az államfőt, hogy többet ne hivatkozzék a PSD-re, mert nem az ő dolga. Ha a PSD-ről akar véleményt nyilvánítani, beállhat a pártba, s utána beszélhet. Egyre inkább az az érzésem, hogy az államfő politikai szempontból nem semleges. Nem adok semmiféle ultimátumot neki, mert nem engedem meg magamnak (…) csak rendkívül sajnálom, de nem bízom benne’ – tette hozzá Dragnea.

Dragnea ugyanakkor felkérte az elnöki szóvivőt is, hogy ne osztogasson tanácsokat a PSD-nek.

‘A felkérés az elnöki szóvivőnek is szól. Nem kell sajtóértekezleteket tartania Cotroceni-ben azért, hogy tanácsokat osztogasson a PSD-nek, hogy a PSD ne foglakozzék ezzel, hogy a PSD ne foglalkozzék azzal… Alá lehet írni egy belépési nyilatkozatot, s akkor jöhet, hogy tárgyaljunk a PSD-ről a végrehajtó bizottságban, vagy más struktúrákban’ – mondta Dragnea.

Úgy vélte: ő két éve nyitott a párbeszédre az elnökkel.

‘ Két éve nyitott vagyok a párbeszédre. Addig tartottam a kinyújtott kezem, hogy elzsibbadt. Nem hiszem, hogy én, vagy a PSD tettünk volna valamit intézményesen Iohannis államfő, vagy az elnöki hivatal ellen (…) Továbbra is lesz intézményes kapcsolat a PSD és az elnöki hivatal között, csak én nem akarok a Cotroceni-be menni’ – szögezte le Dragnea.

www.agerpres.ro