Kyokushin karate érmesek

Kyokushin karate érmesek
A Nagyváradi GYM Sportklub három versenyzõje a Román Kyokushin Karate-szövetség elnöke, Anca Wallmen kíséretében indult a horvát nemzetközi bajnokságon. Mind a hárman bronzérmet szereztek.

Horvátország nemzetközi kyokushin karate bajnokságát hagyományosan minden esztendõ végén rendezi az illetékes szakszövetség, s annak állandó vendégei a váradi GYM versenyzõi. A november 17-én, szombaton lebonyolított versengésen elsõ alkalommal szerepelt a felnõttek között Viviana Chirila, és rögtön európai hírû karatékákkal kellett megküzdjön, olyanokkal, akik az idei Eb-n különbözõ érmeket szereztek. A váradi kislány egyáltalán nem vallott szégyent, és látványos, színvonalas összecsapásokat követõen a harmadik lett. Bronzérmet érdemelt ki a hosszú idõt kihagyó csapattársa, Laura Moldovan is.

Nehézsúlyban is…

A felnõtt férfiak nehézsúlyú küzdelmében a még igen fiatal, ám tehetséges Adrian Ferent szintén bronzérmes lett, miután a második helyért folyó csatában vereséget szenvedett a magyar Magna Gergõtõl, a kategória késõbbi aranyérmesétõl. Anca Wallmen, a román szövetség elnöke a következõket nyilatkozta hazaérkezésük után: – A GYM versenyzõi számára a horvátországi megmérettetés nagy lépést jelentett a nemzetközi meg- és elismerés felé. Nagyon örülök, hogy mindhárman ilyen jól szerepeltek egy nemzetközi versengésen, és remélem, további, még szebb sikerek is várnak majd rájuk, ha komolyan készülnek.