ERDON Helyi sport hírek

2012.02.06. 13:01

Bodó Benjámin tornagyőztes Bukarestben

A Szatmárnémeti SK tőrvívói közül Bodó Benjámin, Iulian Aldea, Alexandra Lazin, Adriana Haidu és Rebeca Aldea álltak dobogóra Bukarestben, a Tél Kupa küzdelmein.

A Szatmárnémeti SK tőrvívói közül Bodó Benjámin, Iulian Aldea, Alexandra Lazin, Adriana Haidu és Rebeca Aldea álltak dobogóra Bukarestben, a Tél Kupa küzdelmein.

 

Egy arany–, egy ezüst– és három bronzérem a Szatmárnémeti SK tőrvívóinak a mérlege a Bukarestben rendezett Tél Kupa országos bajnoki körverseny 3. etapjában. A 15 éven aluliak megmérettetésén a Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül Bodó Benjámin állhatott a dobogó legfelső fokára, de csak kevés hiányzott, hogy a korosztály versenyében szatmári döntőt rendezzenek. A csoportmérkőzések után ugyanis Bodó a második, Iulian Aldea pedig az első helyről kvalifikálta magát a főtáblára, így külön ágon haladtak. Utóbbi viszont az elődöntőben vereséget szenvedett bukaresti ellenfelétől, így a harmadik helyen zárt. A fővárosi vívót viszont „padlóra küldte” Bodó, 15–4 arányban győzött a szatmári.

A lányok küzdelmeiben egy tuson múlt a szatmári finálé. Viszont az elődöntőben Adriana Haidu – az asszó vége előtt két másodperccel – 9–8–ra kapott ki Laura Vângától (Steaua), így a fővárosi lány küzdhetett a döntőben Alexandra Lazinnal. A fináléban utóbbi sem tudta legyőzni a bukaresti vívót, így Lazin a dobogó második fokára állhatott fel.

A 12–13 évesek versenyében Aldea Rebeca bronzérmet szerzett, de azelőtt, a legjobb nyolc közé jutásért rendezett összecsapáson csapattársát, Pótor Andreát (edző: Ardelean Zsuzsanna, Simona Surducan, Dan Şuta) búcsúztatta. A fiúk korosztályos megmérettetésén Pop Edwin a nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!