Kutyákkal és játékkal

Kutyákkal és játékkal
Szatmár megye – A Dog for life Egyesülethez tartozó két kutyával tartanak terápiás foglalkozásokat a Róbert Központban fogyatékos gyermekek számára.

Kedd délelőtt is tarottak terápiás foglalkozást a Dog for life Egyesület munkatársai a Róbert Központban a fogyatékos gyermekek számára. Amint azt Ana Apan a központ irányítója elmondta a központ és az egyesület már évek óta működik együtt. „Először 2002 decemberében kezdtük meg az együttműködésünket, mely két évig tartott, most pedig januárban kezdtek újra terápiás órákat tartani kutyákkal, mely foglalkozásokra hetente kerül sor” — mondta Ana Apan. A segítő terápia célja, hogy kedvezően fejlődjön a gyermekek pszichoszociális kézésege, valamint, hogy motiválják a diákokat, egyben rávezessék őket a csoportos munkára stb.

Cél a csoportos foglalkozás

Emellett a terápiák célja, hogy a gyermekek érzékeit fejlesszék újabb ismeretek révén. Ana Apan elmondása szerint a találkozók során a gyermekek megismerik a kutyákat, és a közös foglalkozások során egymást is, a csoportmunak és az állatoban való megbízás érdekében is. A csoprotos játékok során a gyermekeket motiválják a gondolkodásra és a tanulásra is. A központba 17, különböző téren sérül,t gyermek van beiratva. A kutyás terápiákra jelenleg a központban kerül sor, de amit kimelekszik az idő a strandon tartják meg azokat. A terápiákat Román Ida Don Csicsok névre hallgató kutyájával, és Nagy Lehel Gini nevű kutyával tartja.