Kutak nehezítik a munkálatokat

Folynak a munkálatok: a közúti forgalom októberben állhat helyre a piac környékén. Fotó: Alexandru Niţescu
Folynak a munkálatok: a közúti forgalom októberben állhat helyre a piac környékén. Fotó: Alexandru Niţescu
Két ismeretlen kútra bukkantak azon munkálatok közben, melyek célja a föld alatti összeköttetés biztosítása a rogériuszi piac és az épülő mélygarázs között.

Florin Birta alpolgármester azt nyilatkozta: annak érdekében, hogy megtörténhessen a betonöntés, a vizet ki kellett szivattyúzni. Úgy fogalmazott: hogy elkészíthessék a betonalagutat, a munkások öt méter mélyre kellett ássanak, ahol egy balaszttöltelékbe és két kútba ütköztek. Ugyanakkor egy agyagréteget is találtak.

A vízforrásokat a szél felé irányították, a vizet pedig kiszivattyúzzák. Eddig a kiegyenlítő réteget öntötték ki, következik a vízszigetelés, valamint egy betonréteg öntése az aluljáró szintjének magasságában. Utána az U alakú előregyártott elemeket teszik a helyükre, melyeket vízszigetelnek és lefednek.

Meddig tart?

Ezek a munkálatok, melyek akadályozzák a villamosforgalmat, várhatóan iskolakezdésig befejeződnek, a közúti forgalom pedig októberben áll helyre. Mint ismert, a mélygarázsban 412 parkolóhely lesz, 5395 négyzetméteren. A befektetés értéke 14,3 millió lej, a kivitelező a Construcții Bihor cég.