Kupagyőztes lett a VSK Liberty

Kupagyőztes lett a VSK Liberty
A Nagyváradi VSK Liberty cselgáncsozói tizenkét érmet szereztek a Csíkszeredában megrendezett Román Kupa küzdelmei során, és elhódították a csapataranyérmet is.

A Csíkszeredában újonnan felépített sportcsarnokban rendezték meg a múlt héten a cselgáncsozók Román Kupa küzdelmeit egyéniben és csapatban egyaránt. Ahogy azt már több mint egy évtizede a váradiaktól megszokhattuk, az idén is „vitték a prímet”: tizenkét érmet szereztek, amiből négy a legcsillogóbb volt, emellett szintén négy volt az elhódított ezüst- és bronzérmek száma is. Ami szintén egyfajta csúcsnak számít, az az, hogy négy fináléban a VSK Liberty sportolói vetélkedtek az első helyért. A váradi érmesek, 1. helyezettek: Dan Fâşie (66 kg), Alexandru Goncearenco (73 kg), Marian Halas (81 kg), Daniel Matei (100 kg); 2. helyezettek: Szőke László (66 kg), Adrian Merge (73 kg), Răzvan Spiridon (81 kg), Balla Zsolt (100 kg); 3. helyezettek: Cristian Rupa (60 kg), Ionuţ Enache (60 kg), David Morar (81 kg), Alexandru Sălincean (90 kg).

Dobogón a lányok is

Emil Morar, a VSK Liberty trénere elégedett volt a fiúk teljesítményével, ugyanakkor úgy érezte, hogy két érem kicsúszott a kezükből, mivel egyéni hibák miatt Cristian Rupa (60 kg) és Adrian Checiu (81 kg) – bár esélyesek voltak súlycsoportjuk megnyerésére – nem jutott a döntőbe. Kiemelte a friss szerzemény – a Turnu Severinből igaztolt –, Ionuţ Enache, továbbá Marian Halas (minden találkozóját ipponnal nyerte), Dan Fâşie, Alexandru Goncearenco és Daniel Matei teljesítményét.

Szintén jó szereplést tudhatnak maguk mögött a Nagyváradi Cri§ul női cselgáncsozói (edző: Olimpia Ianc) is, akik csapatban ezüstérmet szereztek, az összesített táblázaton pedig az ötödik helyen végeztek köszönhetően az egyéni versenyekben szerzett egy arany- (Denisa Morar – 78 kg), két ezüst- (Ioana Matei – 78 kg és Raluca Mihu – 78 kg felettiek) és egy bonzérmüknek (Olimpia Ianc – 48 kg).