Külügyminisztériumi figyelmeztetés: Bosznia-Hercegovinát vegetációtüzek sújtják

Külügyminisztériumi figyelmeztetés: Bosznia-Hercegovinát vegetációtüzek sújtják
Figyelmeztetést adott ki a külügyminisztérium azon román állampolgároknak, akik Bosznia-Hercegovinában tartózkodnak vagy oda készülnek utazni, hogy az említett ország középső és déli régióit, Ljubinje, Čapljina és Jablanica települések térségét vegetációtüzek sújtják.

Jablanica közelében a Čvrsnica hegységen rövid idő alatt elterjedtek a lángok, amelyeket a hatóságok tűzoltóautókkal és helikopterekkel próbálnak féken tartani – tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget a külügyi tárca. A környéken a háborúból maradt lőszerek és bombák vannak, amelyek felrobbanhatnak.

Bihac, Prijedor és Banja Luka térségében narancssárga jelzésű hőségriadó van érvényben csütörtökön, a levegő hőmérséklete 35 Celsius-fok fölé emelkedhet – teszi hozzá a külügyminisztérium közleménye.

A Bosznia-Hercegovinába készülő román állampolgároknak azt javasolja a külügyi tárca, hogy tanulmányozzák a www.meteoalarm.eu és a http://bihamk.ba/ oldalakat.

Konzuli segétségért Románia Szarajevói Nagykövetségéhez fordulhatnak, a +38733207447, a +38761428354, vagy sürősségi ügyekben a +38761428354 telefonszámokon.

www.agerpres.ro