Külügyminisztérium: május elsejétől alkalmazhatók a kanadai elektronikus beutazási engedélyek

Külügyminisztérium: május elsejétől alkalmazhatók a kanadai elektronikus beutazási engedélyek
Vízum nélkül, elektronikus beuazási engedéllyel (Electronic Travel Authorization – eTA) utazhatnak Kanadába május elsejétől azok a román állampolgárok, akiknek az elmúlt 10 évben volt ideiglenes kanadai letelepedési engedélyük, vagy akik érvényes amerikai vízummal (‘non-immigrant visa’) rendelkeznek – emlékeztet a külügyminisztérium.

A külügyi tárca hozzáteszi, az eTA legtöbb hat hónapos kanadai tartózkodásra jogosítja fel a román állampolgárokat, és csak azokra érvényes, akik turisztikai vagy látogatási céllal utaznak az észak-amerikai országba.

Az eTA megszerzézéhez a minisztérium a következő linket ajánlja: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/questions-answers-by-topic.asp?st=16.7.2.

Az alkalmazás hétfőn 16 órától lesz aktív a román állampolgárok számára.

Nincs szükségük elektronikus beutazási engedélyre azoknak, akik még érvényes kanadai vízummal rendelkeznek. A külügyi tárca ugyanakkor figyelmeztet, hogy a munkavállalási vagy tanulmányi célú beutazás Kanadába továbbra is vízumhoz kötött.

Az elektronikus beutazási engedély 7 kanadai dollárba kerül, amit az on-line alkalmazás kitöltésekor kell befizetni. Aki túllépi az engedélyezett 6 hónapos tartózkodási időt, azt kitoloncolhatják Kanadából, és egy későbbi beutazási engedély megszerzése is kérdésessé válik – figyelmeztet a külügyminisztérium.

www.agerpres.ro

Címkék: ,