Külügy: Három román állampolgár a barcelonai terrortámadás sérültjei között

Akt.:
A barcelonai terrortámadásnak román állampolgárságú sérültjei is vannak
A barcelonai terrortámadásnak román állampolgárságú sérültjei is vannak
Három román állampolgárságú sérültje van a barcelonai terrortámadásnak, tájékoztat Románia madridi nagykövetsége és a barcelonai főkonzulátus. A külügyminisztérium közleménye szerint mindhárom sérültet kórházba szállították, állapotuk stabil.

A konzulátus képviselői ellátogatnak a kórházba, ahol a román személyeket ápolják. Csütörtök este egy román sérültről számoltak be a hatóságok, a sebesültek között később még egy román állampolgárságú személyt találtak, péntek reggel még egy román állampolgárságú személyt azonosítottak.
A külképviseletek minden lehetséges konzuli segítséget megadnak a Spanyolországban történt terrorcselekmény érintettjeinek. A bajba jutott román állampolgárok Románia barcelonai nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a következő telefonszámokon: +34 934 181 535 vagy +34 934 344 223, +34 661 547 853, illetve a diplomáciai képviselet +34 649 656 032-es telefonszámán.
13 ember vesztette életét a csütörtöki merénylet során Barcelonában, amikor egy kisteherautó hajtott gyalogosok közé Barcelona központjában, a Las Ramblas sugárúton. A gépjármű mintegy 600 métert tett meg az emberek közt, miután nekiütközött egy árusítóbódénak, a sofőr pedig elmenekült.
A terrorcselekményt az Iszlám Állam vállalta magára.
A spanyol rendőrség bejelentette, hogy két gyanúsítottat letartóztattak. A katalán kormány egyik képviselője szerint 13 halottja és legkevesebb 50 sebesültje van a merényletnek.

www.agerpres.ro