Külügy: egy román állampolgár meghalt, kettő eltűnt egy nagy-britanniai hajóbalesetben

Illusztráció
Illusztráció
Egy román állampolgár meghalt, kettő eltűnt azt követően, hogy egy csónak, amelyen négy román állampolgár tartózkodott, szombatról vasárnapra virradóan egy másik vízi járművel ütközött – tájékoztat az angol hatóságok információi alapján a külügyminisztérium közleménye.


A negyedik személyt a worthingi kórházba szállították, élete nincs veszélyben. A parti őrség nagy erőkkel keresi a két eltűnt személyt. A londoni román konzul már a helyszínen tartózkodik, hogy szükség esetén segítséget adjon. A külügy részvétét fejezi ki az elhunyt családjának.

A Daily Mail vasárnapi száma számolt be arról, hogy a parti őrség két eltűnt román állampolgár után kutat, miután kis csónakjuk vasárnapra virradóan ütközés után elsüllyedt a La Manche csatornában. A beszámoló szerint az ütközés mintegy két tengeri mérföldre történt Shoreham várostól. Egy személyre a halászok találtak rá, egy másikat a mentők hoztak ki a partra, de utólag elhunyt, kettőt pedig eltűntnek nyilvánítottak.

A rendőrség szerint a csónak éjfél után hajózott ki Brighton Marina kikötőjéből. Szemtanúk szerint az időjárási feltételek ‘ijesztőek’, a látási viszonyok rosszak voltak.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,