Külügy: eddig nem azonosítottak román állampolgárt az isztambuli merénylet áldozatai között

Akt.:
Külügy: eddig nem azonosítottak román állampolgárt az isztambuli merénylet áldozatai között
Eddig nem azonosítottak román állampolgárt a szombatról vasárnapra elkövetett isztambuli merénylet áldozatai között – tájékoztat a külügyminisztérium közleménye.

‘Az eddig a pillanatig kapott információk szerint az isztambuli merénylet áldozatai között nem azonosítottak román állampolgárt. Az áldozatok egy részének még tart az azonosítása. Ugyanakkor megjegyezzük, hogy egyetlen román állampolgár sem fordult segítségért az isztambuli főkonzulátushoz’ – mutat rá az AGERPRES hírügynökség által igényelt közleményében a külügyminisztérium.

A főkonzulátus figyelemmel kíséri az eseményeket és fel van készülve arra, hogy konzuli segítséget nyújtson, ha a helyzet megkívánja.

A román külügyminisztérium három telefonszámot bocsátott az érdekelt állampolgárok rendelkezésére. A (0090) 212 3583541-es, a (0090) 90 212 3580516-os, és a (0090) +90 212 3583537-es számokra érkező hívásokra a külföldön élő román állampolgárokat segítő állandó telefonos szolgálat ügyeletesei válaszolnak.

Továbbra is keresi a rendőrség annak a szombatról vasárnapra virradóan történt merényletnek az elkövetőjét, amelynek következében 39 személy, köztük 16 külföldi meghalt – jelenti az AFP hírügynökség. A télapónak öltözött elkövető tüzet nyitott a Boszporusz partján lévő Reina klub vendégeire, 39 embert megölt és további 69-et megsebesített.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro

Címkék: ,