Tenisz

2021.05.28. 10:55

Djokovic szerint a sajtótájékoztatók a sport részei

Novak Djokovic szerint bár időnként kényelmetlen lehet részt venni rajtuk, a sajtótájékoztatók a sport és a teniszélet részei – a szerb világelső így reagált Oszaka Naomi bejelentésére, mely szerint a japán éljátékos nem vesz majd részt a vasárnap rajtoló Roland Garros mérkőzés utáni médiaeseményen.

A szerb Novak Djokovic a német Mats Moraing ellen játszik a belgrádi férfi tenisztorna második fordulójában 2021. május 25-én.

Forrás: MTI / EPA

Fotó: Andrej Cukic

„Megértem, hogy ezek a sajtótájékoztatók időnként kellemetlenek, és ezt nem mindig élvezed, főleg ha veszítesz. Ugyanakkor ez is a sport és a teniszélet része, amit meg kell csinálnunk, különben megbüntetnek”

– fogalmazott Djokovic a belgrádi tenisztornán lejátszott csütörtöki találkozója után.

A Grand Slam-tornák szabályzata szerint a játékosoknak minden mérkőzésüket követően, harminc percen belül a média rendelkezésére kell állniuk. Amennyiben nem jelennek meg, 20 ezer dollárig terjedő pénzbüntetésre számíthatnak. Djokovicot tavaly a US Openen büntették meg emiatt, ugyanis miután a negyedik fordulóban véletlenül torkon talált labdával egy vonalbírót és kizárták, nem jelent meg a sajtó képviselői előtt.

A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes japán Oszaka csütörtökön közösségi oldalán jelentette be, hogy mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon.

Hozzátette, reméli, hogy a bírságot jótékony célra fordítják majd, és mentális egészséggel foglalkozó szervezetek kapják.

Borítókép: a szerb Novak Djokovic a német Mats Moraing ellen játszik a belgrádi férfi tenisztorna második fordulójában 2021. május 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában