Különleges ajánlat június 30-ig: 10 promóciós orvosi szolgáltatáscsomag

Különleges ajánlat június 30-ig: 10 promóciós orvosi szolgáltatáscsomag
A nagyváradi PELICAN KÓRHÁZBAN 2019. május 20. és június 30. között zajlik az az akció, melynek keretében 10 PROMÓCIÓS egészségügyi szolgáltatáscsomagot ajánlunk 70%-ig terjedő árkedvezménnyel, de INGYENES szolgáltatásokkal is több szakterületen: kardiológia, endokrinológia, belgyógyászat, nőgyógyászat.

1. Kardiológia – az 1. promóciós csomag ajánlata iszkémiás szívbetegség kimutatása, ami tartalmaz egy kardiológiai vizsgálatot, EKG-t és specifikus laboratóriumi analíziseket (a páciens 170 lejt fizet).

2. Kardiológia – a 2. promóciós csomag a magsavérnyomás (HTA) kimutatása, tartalmaz egy kardiológiai konzultációt, EKG-t és ultrahang vizsgálatot, valamint laboratóriumi analíziseket (a páciens 210 lejt fizet).

3. Endokrinológia – az 1. promóciós csomag az elhízottság kiértékelése, tartalmaz egy endokrinológiai vizsgálatot, pajzsmirigy és hasi ultrahangot, valamint specifikus laboratóriumi analíziseket (a páciens 350 lejt fizet).

4. Endokrinológia – a 2. promóciós csomag az autoimmun pajzsmirigy kimutatása, endokrinológiai konzultációval, pajzsmirigy ultrahanggal, laboratóriumi analízisekkel (a páciens 300 lejt fizet).

5. Endokrinológia – a 3. promóciós csomag a multi-moduláris golyva kimutatása, endokrinológiai vizsgálattal, pajzsmirigy ultrahanggal, laboratóriumi analízisekkel (a páciens 300 lejt fizet).

6. Belgyógyászat – az 1. promóciós csomag belgyógyászati konzultációt tartalmaz, EKG-val és laboratóriumi analízisekkel (a páciens 190 lejt fizet).

7. Belgyógyászat – a 2. promóciós csomag belgyógyászati vizsgálatot tartalmaz, általános ultrahanggal, EKG-val és specifikus laboratóriumi analízisekkel (a páciens 250 lejt fizet).

Kérjük azokat a személyeket, akik részesülni szeretnének a fenti kedvezményekben, hogy háziorvos által az igényelt szakterületre szóló beutalóval jelentkezzenek, és kérjenek időpontot előzetesen a 0259/44-44-44-es telefonszámon.

A BIHAR MEGYEI KÖZEGÉSZSÉGÜGYI HIVATAL ADATAI SZERINT:
– A méhnyakrákos megbetegedések okozta elhalálozási arány Romániában körülbelül 4-szer nagyobb, mint az Európai Unióban
– 10 romániai nőből 7 nem hallott a HPV vírusfertőzésről
– a romániai nők mindössze 23 százaléka végeztette el az utóbbi 3 évben a Babeș Papanicolau-tesztet

A MÉHNYAKRÁKOT A HOSSZÚ IDEIG FENNÁLLÓ HPV FERTŐZÉS OKOZZA

A méhnyakrákot (CCU) a HPV vírus bizonyos nagy kockázatú törzsei okozzák. A HPV vírus 15 törzsét, a nagy kockázatú törzsek közé sorolták. Ezek közül a 16. és 18. típus a méhnyakrákok mintegy 70%-áért felelős A HPV-fertőzés az esetek mintegy 90% -ában magától meggyógyul. A tartós HPV-fertőzés az, ami a rákos elváltozásokat okozza.

HOGYAN TERJED A HPV-FERTŐZÉS?

A HPV fertőzés a nemi szerveket érintő leggyakoribb fertőzés. Szinte minden szexuálisan aktív személy legalább egyszer megfertőződik ezzel élete során. A fertőzés átvitelét a nemi szervek bőrével való érintkezés is okozza. Az óvszer nem nyújt 100% -os védelmet.

A MÉHNYAKRÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATI TÉNYEZŐI

A HPV fertőzés kialakulásában a dohányzásnak, a túl korán kezdett szexuális életnek, a genetikai tényezőknek, az immunrendszer átmeneti gyengeségének, a kapcsolódó nemi úton terjedő fertőzéseknek is fontos szerepe lehet.

A MÉHNYAKRÁK MEGELŐZHETŐ

A lányok és a tinédzserek beoltása, még a szexuális élet megkezdése előtt, 90 százalékos védelmet biztosít a méhnyakrák ellen. A felnőtt nők esetében a rendszeres szűrés hozzájárulhat a betegség korai felismeréséhez, és a méhnyakrák kialakulásának megelőzéséhez.

A MÉHNYAKRÁK GYÓGYÍTHATÓ

A korai stádiumban felismert rákmegelőző állapotok és méhnyakrák sikeresen kezelhető. Ha időben felismerik, a túlélési arány 90%. A HPV elleni oltás főleg 9-15 év közötti lányoknak ajánlott, és a szülők, vagy a törvényes gyámok kérvényezhetik azt a háziorvosnál. A leghatékonyabb megelőzési megoldást ily módon a rendszeres szűrés jelenti.

(Hirdetés: H 236911)