Különleges ajánlat június 30-ig: 10 árkedvezményes orvosi szolgáltatás

Különleges ajánlat június 30-ig: 10 árkedvezményes orvosi szolgáltatás
A nagyváradi Pelican Kórházban május 20. és június 30. között zajlik az az akció, melynek keretében 10 szolgáltatási csomagot ajánlanak 70%-os árkedvezménnyel, több speciális területen: kardiológia, endokrinológia, belgyógyászat.

Az ajánlatok a következők:

1. Kardiológia – az 1. csomag ajánlata iszkémiás szívbetegség kivizsgálása, ami tartalmaz egy kivizsgálást, EKG-t és speciális laboratóriumi analíziseket (a páciens 170 lejt fizet).

2. Kardiológia – a 2. csomag a magsavérnyomás kivizsgálása, tartalmaz egy kardiológiai konzultációt, EKG és ekográf vizsgálatot, laboratóriumi analíziseket ( a páciens 210 lejt fizet ).

3. Endokrinológia – az 1. csomag tartalmazza a rendellenességek feltérképezését, ami jelent egy kivizsgálást, pajzsmirigy és hasi ultrahangot, laboratóriumi analíziseket (a páciens 350 lejt fizet).

4. Endokrinológia – a 2. csomag az autoimmun pajzsmirigy kimutatását jelenti, endokrinológiai konzultációval, pajzsmirigy ultrahanggal, laboratóriumi analízisekkel (a páciens 300 lejt fizet).

5. Endokrinológia – a 3. csomag többdimenziós gouache-vizsgálat, endokrinológiai kivizsgálással, pajzsmirigy ultrahanggal, laboratóriumi analízisekkel (a páciens 300 lejt fizet).

6. Belgyógyászat – az 1. csomag belgyógyászati kivizsgálást tartalmaz, EKG-val és laboratóriumi analízisekkel (a páciens 190 lejt fizet).

7. Belgyógyászat – a 2. csomag belgyógyászati kivizsgálást tartalmaz, általános ultrahanggal, EKG-val és laboratóriumi analízisekkel (a páciens 250 lejt fizet).

Kérjük azokat a személyeket, akik részesülni akarnak a fenti akciókból, hogy családorvosi küldőcédulával, mely a speciális szolgáltatást jelöli meg, jelenjenek meg, időpontkérés előzetesen a 0259/44-44-44-es telefonszámon.

 

A Bihar Megyei Közegészségügyi Hivatal adatai szerint:
– A méhnyakrákos megbetegedések okozta elhalálozási arány Romániában körülbelül 4-szer nagyobb, mint az Európai Unióban
– 10 romániai nőből 7 nem hallott a HPV-vírussal való fertőződésről
– a romániai nők mindössze 23 százaléka végeztette el az utóbbi 3 évben a Babeș Papanicolau-tesztet

A HPV és a méhnyakrák kapcsolata

A rosszindulatú méhnyakhám-elváltozások (méhnyakrák) több mint 90 százaléka a magas rizikójú HPV vírusok valamelyikének hordozásával áll kapcsolatban. A HPV vírushordozás, valamint a vírus hámra gyakorolt hatása megnevezhető a rosszindulatú hámburjánzás kiváltó faktoraként. A több mint 170-féle, humán kórokozóként ismert papillomavírust számláló, a szexuális úton terjedő betegségek körében kiemelt szerepet elfoglaló HPV családon belül modern szemléletű csoportosítás szerint elkülöníthetünk egy úgynevezett “high risk” kategóriát, (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 70), melyek tagjainak hordozása jelentősen megnöveli a méhnyakrák kialakulásának valószínűségét a hordozó egyénben. Ismert továbbá, hogy a rosszindulatú méhnyakhám-elváltozások több mint 90%-a e magas rizikójú HPV vírusok valamelyikének hordozásával áll kapcsolatban.

Hogyan terjed a HPV-fertőzés?

A fertőzés elsősorban szexuális érintkezéssel terjed, bár egyéb fertőződési utak is lehetségesek. Az óvszer használata sem biztosít 100 százalékos védelmet.

A méhnyakrák kialakulásának kockázati tényezői

A méhnyakrák kialakulásában a dohányzásnak, a túl korai szexuális életnek, a genetikai öröklődésnek, az immunrendszer átmeneti gyengeségének is fontos szerepe lehet.

A méhnyakrák megelőzhető

Napjainkban már lehetőség van védőoltás alkalmazására is. A lányok és a tinédzserek beoltása, még a szexuális élet megkezdése előtt, 90 százalékos védelmet biztosít. A felnőtt nők esetében a rendszeres szűrés hozzájárulhat a betegség korai felismeréséhez, és a méhnyakrák kialakulásának megelőzéséhez.

A méhnyakrák gyógyítható

A korai stádiumban felismert méhnyakrák sikeresen kezelhető. A kezelés formája, és a betegség prognózisa a rák típusától és előrehaladottsági szintjétől függ, emellett figyelembe kell venni az életkort, az általános egészségi állapotot is. Az anti-HPV oltás főleg 9-15 év közötti lányoknak ajánlott, és a szülők, vagy a törvényes megbízott kérvényezheti azt a háziorvosnál. A leghatékonyabb megelőzési megoldást ily módon a rendszeres szűrés jelenti.

(Hirdetés: H231179)