Külföldön is megmutatja magát Várad

Külföldön is megmutatja magát Várad
Az elmúlt időszakban Nagyvárad négy nemzetközi és két hazai turisztikai vásáron volt jelen, és a napokban további két vásáron is részt fog venni.

A nagyváradi polgármesteri hivatal által kiadott közleményből kiderül, hogy a Nagyváradi Turizmust Népszerűsítő Egyesület az elmúlt időszakban négy nagy külföldi turisztikai vásáron mutatta be Nagyvárad és Félixfürdő turisztikai kínálatát. Az első ilyen esemény Bécsben zajlott idén január 14-17 között hetven ország 780 kiállítójának és több mint 150 ezer látogató részvételével. Az ausztriai expon több mint ötszáz személy látogatta meg Nagyvárad standját, mely többek között a város szecessziós építészetére és a félixfürdői termálfürdőkre fektette a hangsúlyt. A második turisztikai vásár február 9-10-én zajlott Tel Avivban, amelyen negyven ország mintegy 1450 kiállítója vett részt. Nagyvárad ezen a kiállításon azzal a légitársasággal kötött szerződés alapján vett részt, mely idén júliusban és augusztusban kilenc, azaz heti egy charter járatot indít majd Nagyváradra. Időrendben a harmadik volt a február 25-28 között megtartott Bukaresti Turisztikai Vásár, ahol bemutatkozott Nagyvárad. Ezen az expón vette fel tagjai közé a Nagyváradi Turizmust Népszerűsítő Egyesületet a Romániai Turizmust Népszerűsítő Egyesületek Szövetsége.

Ugyancsak ennek a vásárnak a hozadéka az, hogy az idén áprilisban Váradra látogat mintegy negyven utazási iroda képviselője, hogy ezt követően Nagyváradot és Félixfürdőt felvegyék turisztikai ajánlataik közé. Március 3-6 között Budapesten rendezték meg a nemzetközi turisztikai vásárt, amelyen harminc országból mintegy ötszáz kiállító és több mint negyvenezer látogató vett részt. Nagyvárad standját mintegy kétezren látogatták meg az expó három napja alatt. A Berlini Nemzetközi Turisztikai Vásár március 9-13 között zajlott le, amelyik gyakorlatilag Európa legnagyobb ilyen jellegű eseménye, hiszen száznyolcvan ország mintegy 10 ezer kiállítója volt jelen rajta. Az első két napon a turisztikai irodák, a másik három napon a nagyközönség látogatta az expót. Nagyvárad március 18-20 között egyszerre két turisztikai vásáron is bemutatkozik, az egyik expó Debrecenben, a másik Craiován lesz.