Küldöttgyűlést tartott a Nőszervezet

Kolozsváron tartotta soron következő féléves küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezet
Kolozsváron tartotta soron következő féléves küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezet
Július 1-jén, szombaton Kolozsvárott tartotta soron következő féléves országos küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezet – közölte nagyváradi sajtótájékoztatóján ennek vezetője, Biró Rozália.

Mint mondta, 36 küldött volt jelen a megyei, illetve helyi szervezetek részéről. Az elmúlt hónapok tevékenységének sikeres fejleményeként értékelték, hogy a tavalyi választások eredményeként bővült a nők száma a különböző szintű döntéshozó testületekben, illetve a nők reprezentativitásának szempontjából kedvezően módosították az RMDSZ alapszabályzatát a zilahi kongresszuson. Beszédében Biró Rozália hangsúlyozta: a Nőszervezet az összetartozásra, az odafigyelésre és a mosolyra épülő közösségi munkára alapozva támogatja, hogy minél hatékonyabb legyen a jelenleg 6,5 százalékos parlamenti jelenlétet felmutató RMDSZ érdek-képviseleti tevékenysége. 2017-re olyan célokat tűztek ki, mint például közös törvényjavaslatok más politikai alakulatok nőszervezeteivel a nőkkel szembeni és a családon belüli erőszak felszámolása érdekében; szorosabb kapcsolat kialakítása a Kárpát-medencében működő magyar pártok nőszervezeteivel; a történelmi magyar egyházak nőszövetségeivel létesített együttműködés kiszélesítése; a NEEM!-kampány továbbvitele megyei és helyi szinten.

Jogos felháborodás

Az irányába megfogalmazódott felvetések eredményeként a Nőszervezet ugyanakkor felvállalta, hogy a következő időszakban – az új oktatási államtitkár asszonnyal, a parlamenti képviselettel, valamint az RMPSZ-szel együttműködve – megoldást keres azokra a hiányosságokra, amelyek az oktatási tárca szintjén és helyileg is orvosolhatóak.

„Jogos a szülők és a pedagógusok felháborodása. Meg kell akadályoznunk, hogy megismétlődhessen az a rendkívül súlyos helyzet, amelyet az elmúlt években sokadszorra tapasztalunk, vagyis hogy a nyolcadikos anyanyelvi képességvizsga nagy vitát kavaró tételei és javítási módozatai, a lepontozott vizsgadolgozatok csökkentsék a magyar gyerekek továbbtanulási esélyeit, illetve eltántorítsák az anyanyelvű oktatásban való részvételtől a felnövekvő generációk bármilyen kis részét” – fogalmazták meg a tanácskozás résztvevői.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .