Kudarcot vallottak a románok, ikszeltek a magyarok

1996 óta képtelenek legyőzni Izrael labdarúgó-válogatottját a románok, ezúttal is kikaptak: Temesváron 2–0 arányban győzték le a „trikolór”–okat. A magyarok Győrben döntetlent játszottak.

Idei első találkozóján a magyar labdarúgóválogatott 1–1-es döntetlent játszott szerdán Oroszország csapatával Győrben, barátságos mérkőzésen.
A 39. percben váratlanul vezetést szereztek a magyarok: Huszti jobb oldali szabadrúgása után az orosz védők nem tudtak felszabadítani, a labda végül Vanczák elé került, aki 8 méterről laposan a bal sarokba lőtt. A Sion védője először volt eredményes a válogatottban. Az egyenlítő gól Biljaletgyinov révén az 59. percben, egy pontrúgás után született. Annak ellenére, hogy békésen „csordogált” a mérkőzés, Gyenyiszov második sárga lapot követő kiállítása miatt a vendégek tíz játékossal fejezték be a találkozót, melyen igazságos döntetlen született. „Nagyon örülök és boldoggá tesz, hogy utolsó meccsemet az orosz válogatott szakvezetőjeként barátom és honfitársam, Erwin Koeman ellen vívhattam” – nyilatkozta a mérkőzés után Guus Hiddink. A 63 éves holland szakember ugyanis nyártól a török nemzeti együttes irányítását veszi majd át.
A magyarok legutóbb 1978–ban győzték le Oroszországot, pontosabban annak jogelődjét, a Szovjetuniót.
Răzvan Lucescu szövetségi kapitány legénysége is idei első találkozóját játszotta szerda este. Temesváron Izrael válogatottja 2–0 arányban verte a románokat. Bár az első félidőben enyhe mezőnyfőlényben játszottak az új, piros mezben bemutatkozó „trikolór”–ok, a gólig mégsem jutottak el. Egy veszélyes kapura lövése sem volt a románoknak. Igaz, az izraeliek sem zavarták sokat Pantilimon környezetét. Ezért kissé váratlanul érte a házigazdákat is az, hogy a Liverpool izraeli légiósa, Benayoun az első félidő hosszabbításában vezetést szerzett a vendégeknek.
A második félidőben sem változott sokat a játék képe. Akárcsak az első felvonásban, a hajrában az izraeliek ismét eredményesek voltak. Neşu szabálytalankodása után a sértet Barda 11–est értékesített, így két gólos sikert aratott Izrael, akit 1996 óta nem tud legyőzni a román válogatott. „Nagyon kellemetlen az, ami velünk történt ma (szerda – szerk. megj.) este. Szabadesésben vagyunk, de harcolnunk kell, hogy kilábaljunk ebből a nehéz helyzetből. Nem akarok kifogásokat keresni erre a kudarcos eredményre” – fogalmazott Lucescu.

Barátságos mérkőzések
Magyarország – Oroszország 1–1, Románia – Izrael 0–2, Portugália – Kína 2–0, Franciaország – Spanyolország 0–2, Skócia – Csehország 1–0, Anglia – Egyiptom 3–1, Németország – Argentína 0–1, Olaszország – Kamerun 0–0, Hollandia – Egyesült Államok 2–1, Svájc – Uruguay 1–3, Lengyelország – Bulgária 2–0, Ausztria – Dánia 2–1, Szlovénia – Katar 4–1, Albánia – Észak-Írország 1–0, Wales – Svédország 0–1, Belgium – Horvátország 0–1, Törökország – Honduras 2–0, Ciprus – Izland 0–0, Szlovákia – Norvégia 0–1, Bosznia-Hercegovina – Ghána 2–1, Görögország – Szenegál 0–2, Macedónia – Montenegró 2–1.