Kubai kapcsolat

Nagyvárad – A Stefan Toth által 1976-ban alapított és azóta is vezetett nagyváradi Nufarul Fotóklub az évek folyamán több, mint 40 ország fotós társaságával alakított ki kétoldalú kultúrális kapcsolatot.

A partneri kapcsolatok gyümölcse több, mint 100 reprezentatív külföldi kiállítás Lépések a fényben címmel, valamint a tagság személyes kiállításai Európa, Ázsia, Argentina, Brazilia, Új Zéland galériáiban. A Nagyvárad központjában lévő ismert Foto Art Galériában megnyitása óta több, mint 400 országos és nemzetközi fotókiállítást rendeztek a világ minden tájáról.

Nemrég érkezett egy levél a Fotóklub címére a Román Külügyminisztérium Kultúrális Igazgatóság részéről Sanzana Dragos igazgató aláírásával, melyben továbbították a a Ciudat de Havanában működső Kuba Fotóklub együttműködési javaslatát a nagyváradi Nufarul Fotóklubbal, amit a veztőség örömmel fogadott és már el is küldték Havanába a maguk együttműködési javaslatát: Nagyváradon A Foto Art Galériában 2009-ben Kuba nemzeti Ünnepe alkalmából nyitnak egy fotólkiállítást a havannai fotóklub tagjainak munkáiból, majd ugyanabban az évvben Románia Nemzeti Ünnepe alkalmából a kubai fővárosban, Havanában nyilna egy másik kiállítás a Nufarul Fotóklub tagjainak műveiből Lépések a fényben címmel.

A kubai kapcsolattal azon országok száma, melyek fotóstársaságaival a nagyváradi Nufarul Fotóklub kétoldalú kultúrális kapcsolatot alakított ki, elérte az ötvenet. Az ismert nagváradi fotóklub a továbbiakban Nagyvárad, híd a világ felő című projekten keresztül rendez kultúrális tevékenységeket Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának és a Román Fotóművészek Egyesületének támogatásával városunk, megyénk és ezen keresztül Románia kultúrális arculatának terjesztése érdekében.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .