Kötetlen beszélgetés üzletről és politikáról

Kötetlen beszélgetés üzletről és politikáról
Nagyvárad – Szerdán kötetlen megbeszélést folytattak egymással a Bihar megyei üzleti és politikai szféra képviselői. A találkozót a Vállalkozók Szövetsége kezdeményezte, a gazdasági élet fellendítésének céljából.

A Bihar Megyei Vállalkozók Szövetsége (FPB), a Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Kis- és Középvállalkozások Helyi Tanácsa, valamint a Nagyváradon élő olasz üzletembereket tömörítő UNIMPRESA egyesület szerda délután kötetlen találkozóra invitálta a Bihar megyei üzleti és politikai szféra képviselőit. A váradi Silver Hotel kerthelyiségében lezajlott jó hangulatú összejövetelen a megyei önkormányzatot Radu Ţîrle elnök és Dumitru Voloşeniuc alelnök, a helyi közigazgatást pedig Ilie Bolojan polgármester és dr. Gheorghe Carp alpolgármester képviselte a legmagasabb szinten. Rajtuk kivül természetesen a megyei és váradi tanácsosok többsége igennel válaszolt a meghívásra, akik a vállalkozók közt elvegyülve beszélgettek üzleti jellegű és egyéb természetű dolgokról.

Jönnek a beruházók?

Az egybegyűlteket Ioan Lucian, a Bihar Megyei Vállalkozók Szövetségének az elnöke köszöntötte. Röviden ismertette az együttlét célját, vagyis a szervezők azon szándékát, hogy a választások nyomán kialakul új helyzetet kihasználva kedvezőbb irányba tolják a Bihar megyei vállalkozások szekerét. Ezt követően Radu Ţîrle megyei tanácselnök azon véleményének adott hangot, hogy a gazdasági fejlődés szempontjából az üzletemberek véleménye és tevékenysége többet számít a politikusokénál. Úgy vélte: az elkövetkezendő években újabb befektetők fognak érkezni a megyébe. Példaként “bizonyos beruházókkal” történt legutóbbi találkozóját említette, mely során arra derült fény, hogy az illető személyek 150 millió eurót kivánnak invesztálni Belényes környékére, 400 új munkahelyet teremtve ezáltal. Ezután Ilie Bolojan polgármester a tőle megszokott lakonikus stílusban afelől biztosított mindenkit, hogy az általa vezetett hivatal “személyében” együttműködő partnerre lelnek. A találkozó protokolláris része ezzel véget is ért, s következhetett az informális rész.

Ciucur L. Antonius