Krokodil szájából mentette ki a feleségét

Krokodil szájából mentette ki a feleségét
„Ha Norm nem lett volna ott, (a krokodil) halálra görgetett volna” – mondta Wendy Petherick, a krokodilok módszerére utalva, ahogy halálra görgetik és ráncigálják áldozataikat a víz alatt, majd megeszik.

Ausztrália távoli, északi részében egy férfi úgy mentette ki feleségét egy krokodil állkapcsai közül, hogy a fejére ugrott és kibökte a szemét. Wendy Petherick (36 éves) a folyóparton álldogált, amikor egy két és fél méteres krokodil megragadta a lábát és a vízbe vonszolta. A nő széthúzta az állat állkapcsát, hogy kiszabadítsa magát, miközben férje, Norm Moreen után kiabált. „A következő, amit észleltem, hogy Norm a vízben van. Beugrott, ráugrott a kroki fejére és a szemét kereste” – mondta Wendy Petherick a riportereknek. „Kinyomta a szemeit, a krokodil pedig elengedett engem és Norm a part felé tolt, és mindketten kimentünk a vízből.”

Petherick a támadástól nyolc pontszerű sérülést szenvedett el a jobb combján, egyet a bal combján és egy komoly vágást az egyik ujján. A férj csak apróbb karcolásokat szerzett. Az eset a legészakabbra fekvő ausztrál várostól, Darwintól délnyugatra, a Litchfield Nemzeti Parkban történt szerdán. „Ha Norm nem lett volna ott, (a krokodil) halálra görgetett volna” – mondta Petherick, a krokodilok módszerére utalva, ahogy halálra görgetik és ráncigálják áldozataikat a víz alatt, majd megeszik. Norm támadása ehelyett elűzte a krokodilt a helyszínről. Moreent (39 éves), aki feleségével és három gyerekével egy közeli helyen lakik, hősként üdvözölte az Északi Terület rendőrsége és a kórházi személyzet. Ő vállrándítással intézte el a dicséretet. „Ha meg kell mentened valakit, akit szeretsz, egyszerűen teszed, amit kell – mondta. – Elég ijesztő, de nincs időd gondolkodásra.”

Támadások

Luke Playford parkőr elmondta, hogy ez volt az első támadás a Litchfield Nemzeti Parkban és eztán kijelölnek úszásra szolgáló helyeket, valamint krokodilcsapdákat állítanak fel. Ez a mostani a negyedik, krokodilokkal kapcsolatos eset volt idén az Északi Területen. A múlt héten rendőrök nyitottak tüzet egy krokodilra, amint egy 27 éves részeg férfihoz közelített, aki túl bátran ment úszni a krokodilcsapdákon kívülre, múlt hónapban pedig csaknem elragadott egy krokodil egy 27 éves izraeli turistát a folyón a csónakjából. Januárban egy férfi mentette ki munkatársát a krokodil állkapcsai közül, ám eközben szerencsétlenségére véletlenül meglőtte a kollégát.