ERDON Helyi hírek

2010.07.02. 13:13

Befejeződtek az érettségi vizsgák

<p>Nagyvárad - Pénteken befejeződtek az idei érettségi vizsgák, a végzős diákoknak a szaknak megfelelő választott tantárgyból kellett bizonyítsák tudásukat. Ennek nehézségi fokáról megoszlottak a vélemények.</p>

A szaknak megfelelő választott tantárgyból zajlott három órás írásbeli vizsgával július 2-án délben véget ért az idei nyári érettségi időszak. Az érintettek véleménye szokás szerint megoszlott ezek nehézségi fokával kapcsolatban. Az Ady Endre Középiskolából körülbelül két óra elteltével kezdtek el nagyobb létszámban kijönni a vizsgázók, akik kisebb csoportokba szerveződve beszélték meg a történteket. Béres Norbert a tanitézet matematika-informatika szakán végzett és a biológiát választotta, mivel könnyebbnek tünt számára. Elmondása szerint három részből állt az érettségi: előre megadott válaszok közül ki kellett választani a helyes megoldást, volt egy öröklődéssel kapcsolatos feladvány és esszét kellett írni a fotószintézisről. Egy órával korábban befejezte a dolgozatát és 8-9-es jegyre számít. Osztálytársa, Gődér Csongor szintén a biológia mellett döntött. Megitélésében könnyű volt az érettségi, köszönhetően annak is, hogy a tanárok jól felkészítették őket. Úgy véli, nyolcasnál nagyobb jegyet fog kapni.

Simán összehozta

Oláh Endre a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium teológia szakára járt, és a filozófiát jelölte meg választott tantárgyként. Utólag úgy gondolja: a földrajz talán könnyebb lett volna. Többek közt különböző filozófusok mondásait kellett értelmezniük és véleményt mondniuk ezekről. Végigülte a három órát és örülne a hatosnak is. Mihály Lilla, Retek Orsolya és Karácsonyi Lilla az Ady líceum XII. D, matematika-informatika, intenzív angol szakos osztályában voltak iskolatársak. Egyaránt a biológiát választották, meglátásukban nem voltak nehezek a tételek. "Aki tanult, simán összehozta", mondták, ezért jó jegyre számítanak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!