Kórházi kezelése alatt is koncertjeire készül Amy Winehouse

Megkezdte a próbákat a következő koncertjeire Amy Winehouse, annak ellenére, hogy kezdeti stádiumú tüdőtágulása miatt továbbra is kórházi kezelés alatt áll. Szóvivője szerint az énekesnő újra munkába állt, ám továbbra is visszajár a kórházba terápiára.

Amy Winehouse a tervek szerint a hétvégén Nelson Mandela 90. születésnapján fog énekelni, és várhatóan a Glastonbury fesztiválon is fellép. “Most úgy tűnik”, hogy énekelni fog, ám a végső döntést az orvosok mondják majd ki – pontosított a szóvivő. A brit énekesnő édesapja hétfőn úgy nyilatkozott a BBC Radio 1 brit közszolgálati rádiónak, hogy lánya állapota javul, és nem kell lemondania a hétvégére tervezett fellépéseit.

A botrányairól híres sztár múlt héten lett rosszul londoni otthonában, és a kórházban tüdőtágulás jeleit diagnosztizálták nála. Winehouse amerikai ügynöke ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy nincs súlyos állapotban az énekesnő. Mint mondta, nem teljes tüdőtágulatot állapítottak meg nála, csupán a betegség kezdeti jeleit.

A tüdőtágulást a tüdő károsodása okozza, és kezdetben enyhe légszomjként jelentkezhet. Végül a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, ami további légzési problémákhoz, végül akár halálhoz vezethet.