Közzétették az érettségi vizsga eredményeit

Akt.:
Közzétették az érettségi vizsga eredményeit
Az idei végzősök 73,7%-a ment át az érettségi vizsgán az óvások benyújtása előtt – közölte hétfőn az oktatási minisztérium. Ez egy százalékponttal jobb eredmény, mint az egy évvel korábbi (72,7%).

Az összesített átmenési arány, amelybe beletartoznak a tanulmányaikat a korábbi esztendőkben befejező diákok is, 67,2%. Országszerte 177 tanuló ért el színtízes médiát. A vizsgára 136.091-en iratkoztak be, közülük 129.166-an jelentek meg. 84 tanulót csalási kísérlet miatt kizártak, ők nem vehetnek részt a következő két érettségivizsga-szesszióban.

A legnagyobb átmenési arányt Bukarest negyedik kerületében regisztrálták (80,94%), majd Kolozs (80,71%), Iaşi (76,34%), Bacău (75,96%), Szeben (74,54%), Brăila (73,40%) és Galac (73,01%) megye következik.

Az érettségi vizsga akkor tekintendő sikeresnek, ha a tanuló minden próbán megkapta legalább az ötös osztályzatot úgy, hogy médiája elérte legalább a hatost. Az érettségi vizsga eredményeit hétfőn közölték a bacalaureat.edu.ro honlapon, illetve függesztették ki a líceumokban.

Óvásokat hétfőn 16 óráig lehet benyújtani, a végleges eredményeket július 13-án teszik közzé.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .