Közvitán a diákok statútuma

Közvitán a diákok statútuma
A tanügyminisztérium július 4-ig közvitára bocsátotta a diákok statútumára vonatkozó projektjét, mely szabályozná a romániai oktatási rendszerben tanuló diákok jogait és kötelezettségeit.


A tárca közleménye szerint a tervezetet közösen dolgozták ki az Országos Diáktanáccsal és más reprezentatív ifjúsági szervezetekkel. Többek közt szabad és ingyenes hozzáférést biztosítana a minőségi oktatáshoz, garantálná a szólásszabadságot, a tanügyi rendszer által kínált anyagi erőforrásokhoz való igazságos hozzáférés jogát, az „intellektuális becsületességet”, a kritikus gondolkodás támogatását, az iskolai közösség valamennyi tagja méltóságának tiszteletben tartását, valamint az intézményes nyitottságot, ami a konstruktív változásokat illeti. Ugyanakkor a projekt szankciókat, büntetéseket és tiltásokat is kijelöl azon tanulók esetében, akik vétkeznek a hatályban levő törvények ellen.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter