Közvetlen repülőút Londonba

Közvetlen repülőút Londonba
Csütörtökön a repülőtéren tartott sajtótájékoztatójukon Pásztor Sándor megyei tanácselnök és Gheorghe Pasc reptérparancsnok bejelentették: ősztől heti három járatot indít a Ryanair Londonba.

Erről szimultán tartottak sajtótájékoztatót február 23-án délben Nagyváradon és Londonban, melyen videóüzenetben Barabás Denis, a Ryanair romániai marketingigazgatója is bejelentkezett, aki megerősítette, hogy októbertől heti három alkalommal az általa képviselt légitársaság járatot indít a brit fővárostól körülbelül 30-40 kilométerre található Stansted repülőtérre. Az árak 14,99 eurótól fognak kezdődni, de mivel társaság ezekben a hetekben állítja össze a menetrendjét, azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy milyen napokon, illetve hány órától lesznek ezek a járatok. Azt várják, hogy az új járatoknak köszönhetően az első évben 100 ezer fővel bővül majd az utasforgalom.

Pásztor Sándor arra hívta fel a figyelmet: március 10-ig elkészül az a 120 méter hosszú, és 2×2 méter széles gyalogos alagút, melyen keresztülhaladva teszik majd meg az oda-vissza utat az utasok a terminál és a repülőgép közt fel- és leszálláskor, így minden akadály elhárul majd az elől, hogy március 26-tól kezdve megvalósuljon a közvetlen légi összeköttetés Várad és Barcelona (Ryanair), illetve Várad és Torino (Blue Air) közt, valamint március 29-től Várad és Várad és Milánó (Ryanair) közt.

Közben felkerült az elektronikus közbeszerzések honlapjára az új terminál megépítésének tenderpályázata. Mint ismert, a befektetés becsült értéke 20-22 millió lej, az RMDSZ parlamenti csoportja pedig kieszközölte, hogy az idei állami költségvetésből 8 millió lejjel finanszírozzák ezt, a kivitelezési idő 12-15 hónap.

Ciucur Losonczi Antonius