Közvetlen repülőjárattal lehet eljutni Bukarestből Torontóba és Montrealba

Közvetlen repülőjárattal lehet eljutni Bukarestből Torontóba és Montrealba
Közvetlen járatot indított Toronto és Bukarest, illetve Montreal és Bukarest között az Air Canada légitársaság. A Montrealból érkező első járat péntek reggel szállt le a fővárosi Henri Coandă nemzetközi repülőtéren, kilenc óra repülés után.

Az eseményen jelen volt Kanada bukaresti nagykövete, Kevin Hamilton, valamint Lucian Şova közlekedési miniszter is. A tárcavezető rámutatott, támogatja az Air Canada projektjét, amelytől a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat fellendülését is remélik.
A kanadai légitársaság négy oda-vissza járatot üzemeltet hetente, kettőt Montreal és Bukarest, kettőt Toronto és Bukarest között. Montrealba kedden és pénteken, visszafelé hétfőn és csütörtökön, Torontóba szerdán és vasárnap, onnan vissza Bukarestbe pedig kedden és szombaton indulnak a gépek. A járatokat 2018. október 5-éig üzemeltetik.

A fővárosi légi kikötőket kezelő vállalat sajtószóvivője, Valentin Iordache hangsúlyozta, kilenc év után indul ismét közvetlen transzatlanti járat Bukarestből, és arra számítanak, hogy azt moldovai köztársaságbeli, bulgáriai és ukrajnai utasok is kihasználják majd.

www.agerpres.ro