Központi támogatás

A Munkaügyi Család- és Társadalomvédelmi Minisztérium a közeljövőben választja ki azokat az egyesületeket és alapítványokat, melyek állami támogatásban részesülnek április és december között.

A válogatás az 1998 évi 34. sz. törvény, illetve a 2001 évi 1153 sz. kormányrendelet által jóváhagyott végrehajtási utasítások alapján történik, a későbbi módosítások és kiegészítések figyelembevételével. Az igényléshez szükséges formanyomtatvány a minisztérium honlapján található, ezen a címen: http://www.mmuncii.ro/j3/index.php/ro/familie/politici-familiale-incluziune-si-asistenta-sociala/818-subventii1.

Ugyanitt egyéb információkkal is szolgálnak, többek között a támogatási prioritásokról. A kérvényt és a szükséges dokumentumokat a minisztérium iktatójánál kell leadni, a határidő március 3-a, délután fél öt. Azok az egyesületek és alapítványok részesülhetnek támogatásban, amelyek nem kötöttek szociális szolgáltatásokra vonatkozó egyezményt a minisztériummal 2014-re. További információk a szociális szolgáltatások Bihar megyei ügynökségénél is igényelhetők, az ajps.bihor@prestatiisociale.ro e-mail címen.