Közösségként együtt gyermekeinkért

Közösségként együtt gyermekeinkért
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a váradi Ady Endre Elméleti Líceum hagyományos szülői bálját, amely idén is az iskola szülőbizottsága, igazgatósága és az Alma Mater Alapítvány közös szervezésében jöhetett létre.

Szombat este a zenéé, a táncé és a jókedvvé volt a főszerep a 14. alkalommal megszervezett Szülői bálon. A zsúfolásig megtelt díszteremben összegyűlt szülőket és tanárokat Bíró Erzsébet köszöntötte kettős minőségében, mint az est műsorvezetője és mint szülő. Mint elmondta, a 2002 óta megszervezett bálok célja az ismerkedés mellett az Alma Mater Alapítvány támogatása is. A köszöntést követően az iskola V-VIII. osztályos tanulóinak palotás táncával elkezdődött a műsor, melynek első mozzanataként Tóth Márta, az iskola igazgatója osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel: „Závodszky Tamás kollégánkban 2002-ben fogalmazódott meg az ötlet, hogy az iskolának legyen egy menedékháza Aranyoson, és a kirándulni, síelni járó gyerekeket ne egy rossz állapotban levő erdészházba kelljen elszállásolni. Ennek az ötletnek a támogatásáért hívtuk életre a Szülői bált, melynek meghatározott célja az volt, hogy támogassuk az iskola 31 tanára által létrehozott Alma Mater Alapítványt és ezen belül a menedékház megépítését. A támogatás mellett egy másik célt is megfogalmaztam akkor. Az volt a vágyam, hogy ez az iskola igazi közösséggé forrjon, a szülők, pedagógusok együtt munkálkodjanak azért, hogy a gyerekeink a legtöbbet hozzák ki magukból és a legboldogabb felnőttek váljanak belőlük. Ehhez mindennap nagyon keményen kellett dolgozzunk” – tette hozzá Tóth Márta.

Műsor

„Úgy érzem, hogy az elmúlt években ez a bál elérte és továbbviszi a célját, hiszen iskolánkban ma már egy nagyon összeforrt szülői közösség, egy komoly reprezentatív szülői bizottság működik, amely évről évre ugyan cserélődik, de mindig vannak lelkes emberek, akik azért munkálkodnak, hogy a gyerekek, a szülőtársak jól érezzék magukat, ne csak a hétköznapokban, hanem ilyen alkalmakon is. A cél megvalósul, ha együtt dolgozunk, ha bátran egymás szemébe nézve elmondjuk gondjainkat és közösen keresünk megoldást rájuk” – részletezte az igazgatónő. Az igényesen összeállított gazdag műsor során a szülők az intézmény sokszínű, értékőrző iskolán kívüli tevékenységeiből kaphattak ízelítőt: Forgács Zsombor, egykori adys diák vezetésével az V-VIII. osztályosok néptánccal léptek fel, az iskola Létra színjátszó csoportja Fehérlófiának 21. századi feldolgozását adta elő Sarkadi Viktória, Kozma Éva, Demeter Emőke, Kirkósa Enikő és Csepregi Imola tanárnők rendezésében, az iskola társasági tánccsoportja pedig először egy salsát mutatott be, majd a báli részt bécsi keringővel nyitotta meg. A táncosokat Buna Boglárka tanárnő készítette fel.

Tombola

A műsort követően terített asztalokkal és finom falatokkal várták a résztvevőket, majd a vacsora után hajnalig tartó tánc vette kezdetét, a zenét a Happy End zenekar szolgáltatta. Az éjszaka során tombolahúzásra is sor került, valamint jutalmazták a szülőknek meghirdetett tortasütő verseny díjazottait is. Ebben az évben a bálozók az iskola egyik diákjának költséges orvosi kezelését is támogatták adományaikkal.

Nagy Noémi