ERDON Helyi sport hírek

2011.07.06. 16:46

Türelmet kér Palkó János

A Szatmárnémeti VSK vezetősége szerdán hivatalosan bejelentette a férfi kézilabdacsapat újoncait, de Palkó János szerint legénységének kell legalább három hónap, hogy összeszokjanak.

A Szatmárnémeti VSK vezetősége szerdán hivatalosan bejelentette a férfi kézilabdacsapat újoncait, de Palkó János szerint legénységének kell legalább három hónap, hogy összeszokjanak.

 

 

Fiatalabb és „olcsóbb”, de a tavalyihoz hasonlóan jó csapata lesz a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának. Legalábbis ezt ígérte a klub vezetősége, illetve a szakmai stáb, a szerdán rendezett sajtótájékoztatón, ahol bejelentették az új kerettagokat is. A VSK–től négy, harminc éven felüli játékos távozott (Nenad Savic, Jan Vizsbovszkij, Mihai Timofte, Várady Gyula), helyüket pedig 27 évnél fiatalabbak vették át. A legidősebb újonc Marius Tcaciuc, a legfiatalabbak pedig a korábbi szatmári juniorok, Cristian Pogyină, Raul Pop és Cristian Jurj. Utóbbi három az elmúlt napokban érettségizett: a Sportlíceum végzős diákjai átmenő jegyet kaptak, és jutalomként a VSK négy éves szerződését kapták meg. „Hiszem azt, hogy ez a három játékos 2–3 éven belül a VSK kezdőcsapatában is helyet kaphatnak” – méltatta őket Palkó János, a kézilabdacsapat sportigazgatója.

Mit arról beszámoltunk, Taciuc mellett a nagy múltú szerb együttes, az RK Metaloplastica Sabac grúz válogatott irányítója, Irakli Csikovani, a balátlövő Laurenţiu Dinescu, a beálló Paul Sas, illetve a balszélső Alexandru Gălan érkezik majd Szatmárra. Akárcsak Palkó, az újonc játékosok is egy évre érvényes szerződést kötöttek a VSK vezetőségével. „Sok az újonc a csapatban, ezért nagyon fontos lesz az edzőtábor, illetve nagyon sok felkészülési meccset kell majd játsszunk a bajnoki rajt előtt, hogy a fiúk összeszokjanak. Ráadásul a bajnoki rajt is nehéz. Az első négy etap után legtöbb két pont megszerzésére van esélyünk. Szükség van legalább három hónapra, hogy csapattá kovácsolódjunk, ezért a szurkolók türelmét kérjük. Hiszem azt, hogy az új felállásban is legalább olyan jó lesz a csapat, mint az elmúlt idényben, és teljesíteni tudjuk a célkitűzést: az első nyolc között zárni” – tette hozzá a szakvezető.

Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke elmondta, a játékoskeret összeállítása nagyon nehéz volt, ugyanis a román szövetség új szabálya értelmében egy csapatban legtöbb három idegenlégiós szerepelhet. „Az új szabály miatt a román játékosok túlértékelték saját képességeiket. Például az egykori ifiválogatott Alexandru Şimicu havi 5000 euró fizetést kért, hogy a VSK színeit képviselje” – mondta Kereskényi, majd hozzátette, csak olyan játékosokkal kötöttek szerződést, akiket a szakmai stáb is a csapathoz kívánt.

A szatmári legénység egyébként július 12–én délután kezdi a felkészülést a következő idényre. A napi két edzés mellett a kötelező orvosi viziteket is elvégzik, majd 18–25. között a Máramaros megyei Izvoare üdülőtelepülésen edzőtáboroznak. Utána hazai környezetben folytatják az alapozást, augusztus 5–én és 6–án a szlovák Nagymihály (Mihalovce) ellen játszanak felkészülési mérkőzést. A tegnapi sajtótájékoztatón elhangzott, a Pick–Szeged, Mezőkövesd, Orosháza és Kecskemét csapataival is tárgyalnak felkészülési meccsek rendezéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!