GCS

2020.04.20. 18:12

Nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról

Egyelőre nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról – közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), miután ezzel kapcsolatos hírek jelentek meg a médiában.

A GCS szükségesnek tartott megismételni néhány fontos dolgot a korlátozó intézkedésekkel kapcsolatban.

* A hatóságok által bevezetett korlátozó intézkedések hatékonyaknak bizonyultak a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésében, és ezeket a közeljövőben is mindenkinek szigorúan be kell tartania.

* Egészségbiztonsági megfontolásokból egyelőre nincs szó a korlátozások esetleges lazításáról.

* A korlátozások fokozatos megszüntetéséről szóló vitáknak figyelembe kell venniük egy újabb fertőzéshullám esetleges elindulásának kockázatát.

* A hatóságok folyamatosan becsléseket készítenek a vírus terjedéséről, amely elsősorban a társadalmi magatartáson és az állampolgárok a már elfogadott intézkedéseknek való megfelelésén alapszik.

* Jelen pillanatban a korlátozások enyhítését célzó intézkedésekkel kapcsolatos egyes javaslatokról szóló nyilvános viták olyan egyéni kezdeményezéseken alapulnak, amelyeket nem vizsgáltak meg, vagy amelyekkel kapcsolatosan nem hoztak döntést az illetékes fórumok szintjén. Ezeket a javaslatokat megvitatják az új koronavírus-járvány kezelésével megbízott valamennyi féllel úgy, hogy figyelembe veszik az összes felmerülő kockázatot, és meghatározzák a polgárok egészségét szavatoló intézkedéseket.

* A korlátozások enyhítésére irányuló lehetséges intézkedések elemzésekor figyelembe veszik az Európai Bizottság vonatkozó ajánlásait, és az Európai Unió többi államával való koordinációt.

* A korlátozó intézkedések enyhítését úgy tervezik, hogy azok a polgárok minden kategóriájára vonatkozzanak, és egyetlen társadalmi csoportra se legyenek plusz korlátozások érvényesek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában