Közösen szavaltak a diákok

Akt.:
Közösen szavaltak a diákok
Az április 11-i Magyar Költészet Napja alkalmából hétfő délben a tanintézet udvarán József Attila-költeményeket szavaltak közösen a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai.


Mondtak már el együtt Kölcsey- és Petőfi-verseket is, hétfőn azonban, lévén hogy 1964 óta április 11-e a születésnapja miatt A Magyar Költészet Napja, József Attila-költeményeket szavaltak közösen a Szacsvay Imre Általános Iskola diákja. Körülbelül 750-en, ugyanis néhány órával korábban a biharpüspöki épületben már megszervezték ugyanezt az eseményt.

Az egybegyűlteket Pásztor Gabriella igazgatónő köszöntötte, majd az évfolyamok egy-egy képviselőjének vezetésével összesen nyolc vers csendült fel egymás után úgy, hogy ezek a korosztályoknak megfelelően lettek kiválasztva: Kedves Jocó!, Altató, Mama, Hangya, Kertész leszek, Anyám, Tiszta szívvel, Születésnapomra.

Díjazás

A szavalás után azokat a gyerekeket jutalmazták, akik október vége óta különféle versenyeken szerepeltek, több mint 500-at. Hasonló ünnepségeket rendszeres időközönként szerveznek a tanintézményben.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .