Közösen nagyobb eséllyel pályáznak

Közösen nagyobb eséllyel pályáznak
Közös pályázatot nyert Szalacs, Értarcsa és Érkörtvélyes utak javítására. A községek egy egyesületet hoztak létre, hogy könnyebben boldoguljanak pályázatokon.


Érvölgye Települések-közti Fejlesztési Egyesület névvel hozott létre egy, mindhárom község infrastrukturális fejlesztését elősegítő tömörülést Szalacs, Értarcsa és Érkörtvélyes. Mindhárom tag egyenlő jogokkal bír ebben, ám mégis kellett egy elnököt választani. Ez utóbbi község polgármestere, Nagy István lett, aki kérdésünkre elmondta: hárman közösen nagyobb eséllyel tudnak pályázatokon részt venni. Szavait mintegy igazolja is, hogy az elmúlt hétfőn alá is írtak egy szerződést az Észak-nyugati Fejlesztési Ügynökséggel, mely utak modernizálását célozza. Az elnök-polgármester elmondta, hogy településeken belüli utak, illetve a Körtvélyeshez tartozó Érvasadot Szalaccsal összekötő út volt benne a pályázatukban.

Egyformán részesülnek

Az elbírálok sajnos nem hagyták jóvá a teljes tervezetet, például az említett, két település közti utat is kihúzták belőle, pedig az megkönnyítette volna a körtvélyesi és vasadi lakosok eljutását Szalacson keresztül Margittára. A pályázat összege összesen 2.399.677 euró, ebből nagyjából egyformán részesül minden társult tag, kik terveiket külön fogják elkészíteni, ám majd közös lesz a pályázati elszámolás. Az egyesületnek ez volt az első pályázata, 3 hónapon belül kell elkészüljenek a tervekkel, azt követheti majd a közbeszerzési eljárások megindítása. Amit most a pályázat elbírálói nem fogadtak el, azt egy újabb pályázatban újra megpróbálják, mondta Nagy István.

Rencz Csaba