Közös szándéknyilatkozatot írt alá az RMDSZ és a 15 éves MIÉRT

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor
Közös szándéknyilatkozatot írt alá szombaton az RMDSZ és a 15 éves MIÉRT – tájékoztat a szövetség az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

‘A legfontosabb, hogy partneri viszonyt tudjunk fenntartani az RMDSZ és a MIÉRT (Magyar Ifjúsági Értekezlet) között, olyan fiatalok jöjjenek szervezeteinkbe, akik szakmailag megállják a helyüket, a versenykörülmények között képesek talpon maradni, közösségi vezetők tudnak lenni, és vállalják az érdekképviseletet – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök a MIÉRT 15. születésnapján.

A szövetség és a MIÉRT elnöke, Oltean Csongor közös szándéknyilatkozatot írt alá az eseményen, amelyben vállalja, hogy az általa irányított szervezet a dokumentumban leszögezett alapelvek mentén – élhető jövőt biztosítva az erdélyi fiatalok számára – a mai igényeknek megfelelő cselekvési tervet, politikai programot dolgoz ki és fogad el.

‘Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol jó fiatalként élni, ahol merhetünk fiatalként vállalkozni és családot alapítani, ahol van jövőnk’ – áll a szándéknyilatkozatban.

A szövetség elnökének meggyőződése, az ifjúsági szervezetben tevékenykedőknek ma már nem az a feladatuk, hogy új struktúrákat építsenek, hanem belakják azt, amit elődeik alkottak.

‘Mindenhol ott kell lenni, ahol hallatni tudjátok a hangotokat. De nemcsak a fiatalok hangját kell hallatni, hanem más területen is meg kell fogalmazni ötleteket és közpolitikákat. Partnereket kell találni, meg kell győzni másokat, hogy amiben hisztek, az jó vízió. Próbáljátok ki magatokat külföldön, tanuljatok. Ha elestek, legyetek képesek felállni. Nem szabad kétségbe esni, ha valami nem sikerül első nekifutásra’ – tette a közlemény szerint hozzá Kelemen Hunor.