Közös fellépés az illegális szállítók ellen

Akt.:
Közös fellépés az illegális szállítók ellen
A Bihar Megyei Tanács együttműködve a Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysággal úgy döntött, hogy videokamerákat szereltet fel Nagyvárad ki- és bevezető főútjaira azzal a céllal, hogy növelje az állampolgárok biztonságát, illetve beazonosítja az illegális személyszállítókat, akik ezáltal kárt okoznak nem csupán tisztességes versenytársaiknak, de az állami költségvetésnek is.

A kezdeményezés a személyszállítással foglalkozó cégvezetőkkel való találkozás és a társadalmi párbeszédet célzó tanácskozás eredménye.

Pásztor Sándor megyei tanácselnök a részletekről is megegyezett Adrian Bucur rendőrfőparancsnokkal. Az első számítások alapján a szakberendezések beszerzése körülbelül 50 ezer euróba kerülne. A napokban a két intézmény szakembereiből felállított munkacsoport megegyezik a részletekről. A megvásárolt szerkentyűkkel főleg a kamionsofőröket ellenőriznék, ugyanis ők azok, akik sok balesetet okoznak, és ennek egyik magyarázata, hogy a nemzetközi áruforgalom 40 százaléka Bihar megyén keresztül bonyolódik le.