Közös adventi ráhangolódás

Közös adventi ráhangolódás
Nagyvárad- Csütörtökön délután a Püspöki Palota dísztermében a váradi római katolikus tanintézmények pedagógusai Exc. Böcskei László megyés püspökkel közösen hangolódtak rá a közelgő karácsonyra.

 

A megjelenteket Exc. Böcskei László megyés püspök üdvözölte nagy szeretettel, örömének adva hangot, hogy tavaly után második alkalommal találkoznak azért, hogy közösen hangolódjanak rá a közelgő karácsonyi ünnepre, kifejezzék mindazt, ami a szívükből fakad, s ezáltal szebbé, gazdagabbá tegyék az ünneplésüket. Arra hívta fel a figyelmet: a keresztény világ a csoda megünneplésére készül, hiszen minden érző ember meg tudja tapasztalni a lelke rezdülésével, hogy karácsony rendkívüli ünnep azáltal, hogy Isten megkeres és megszólít bennünket, közelít hozzánk. A karácsony ugyanakkor a család ünnepe is, a meghívottak pedig mint egy nagy család tagjai vannak jelen, félretéve mindennapi nehézségeiket, gondjaikat, hogy átérezzék azt, hogyan tartja őket egyben a betlehemi kisded szeretete és öröme. A főpásztor külön köszöntötte azokat, akik először jelentek meg, kiemelve az egység fontosságát ezen áldásokkal teli időszakban is.

Munkaközösség

Az oktatók nevében Zalder Éva, a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont igazgatónője köszönte meg a szép gondolatokat, és „mindent ami e mögött van”. Hangsúlyozta, hogy kiválasztottnak érzik magukat, amiért a megyés püspök foglalkozik és törődik velük. Úgy fogalmazott: nemcsak egy tantestület tagjai, hanem munkaközösséggé kovácsolódtak, és ez nem valósulhatott volna meg, ha nincs a háttérben az egyház, az a lelki vállalkozás, melynek köszönhetően egyedinek érzik magukat, és láthatatlan szálak kötik őket össze. Az igazgatónő ugyanakkor az iskola életéről szóló felvételt hozott magával ajándék gyanánt, melyet együtt megtekintettek.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Címkék: ,