Közlemény Tőkés László 2013. április 9-i nyilatkozata kapcsán

Akt.:
Különböző sporteseményeken, sajnálatos módon, hetek óta folynak a magyarellenes, uszító megnyilvánulások. Kolozsváron, Amszterdamban, Szatmárnémetiben, vagy éppen Gyulafehérváron nyíltan támadják a magyar közösséget és a nemzeti szimbólumainkat. Az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata minden alkalommal órákon belül lépett: feljelentést fogalmaztak meg az ügyészségen, rendőrségen, a romániai és a nemzetközi sportszövetségeknél, követelve a gyors, és a tettek súlyosságának megfelelő fellépést.

A mai napon Tőkés László európai parlamenti képviselő is észrevette, hogy körülötte zajlik az élet. Úgy gondolta, hogy a héten még nem nyilatkozott, éppen itt az ideje, hogy egy aktualitását vesztett témában megszólaljon. A nyilatkozatában jelzett, egy bukaresti sportújság által elkövetett valóban sportszerűtlen cselekedetért, a lap főszerkesztője már napok óta elnézést kért! Sőt: Görbicz Anitát, azt a kézilabdázót, akinek a mezét a lapban megjelent fényképeken földbe tiporták, világklasszisnak nevezi.

Tisztelt képviselő úr! Mikor tesz le valami kézzelfogható eredményt az asztalra? Mikor hagy fel a látszatpolitizálással? Mikor ismeri el, hogy az 1989-es rendszerváltásban játszott szerepe óta üres, sehova nem vezető közlemény-politizálást folytat?

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára