Ország-világ

2020.07.24. 10:45

Balatonba fulladt egy 19 éves fiatal

Vízibicikliről ugrott a Balatonba, nem tudták megmenteni az életét. Egyelőre nem tudni pontosan mi okozta a tragédiát.

Csütörtök késő délután egy fiatal férfi fulladt a Balatonba a siófoki strandon. A fiatalember egy vízibiciklin szórakozott a barátaival, mielőtt megtörtént a tragédia – számol be a likeBalaton.

Vajda Eszter, a Somogy Megyei Rendőr Főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta: egy 19 éves, Siófokon nyaraló férfi vesztette életét. A vízbeugrás után nem jött fel a víz felszínére, a barátai hívtak segítséget. Hiába próbáltak rajta segíteni és a kiérkező vízirendőrök sem tudták megmenteni az életét.

Minden évben több hasonló tragédia történik gyönyörű strandidőben, a parthoz nagyon közel, olyankor amikor nincs viharjelzés. Az idei szezonban ez már a második vízbefulladás a déli parton. Az előző esetben is egy 19 éves fiatal halt meg. Balatonlellén indult úszni, de nem jött ki a Balatonból – emlékeztet a portál.

Fontos, hogy aki nem tud úszni, ne menjen a mély vízbe, ha nem rendelkezik kellő vízbiztonsággal, vegyen fel mentőmellényt, vagy vigyen mentőeszközt, ha vízibiciklizni indul! Nagy melegben vigyázni kell a rosszullétekkel is, aki krónikus beteg, az kánikula idején ne tartózkodjon a legnagyobb hőségben 12 és 15 óra között a strandon, és az mindenkire vonatkozik, hogy lehetőleg ne maradjanak egyedül a vízen – hívják fel a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában