Közlemény: köszönet támogatóinknak!

Cseke Attila, Derzsi Ákos, Biró Rozália és Szabó Ödön: Bihar megye két magyar szenátort és két magyar képviselőt küldhet a parlamentbe
Cseke Attila, Derzsi Ákos, Biró Rozália és Szabó Ödön: Bihar megye két magyar szenátort és két magyar képviselőt küldhet a parlamentbe
Sikeresnek bizonyult a magyarok összefogása! A december 11-ei parlamenti választáson a Bihar megyeiek megmutatták, hogy jó úton jár a szövetség, a megújulás hiteles.

A magyarok megértették, amit az elmúlt hetekben mondtunk és alátámasztottunk, mégpedig azt, hogy csak a Szövetség az, amely tenni akar, és ha lehetőséget kap, tud is tenni magyarságunk érdekében.
Köszönjük a bizalmat mindenkinek, aki kivette a részét a kampányban, és köszönjük választóinknak azt a támogatást, aminek köszönhetően történelmet írt az RMDSZ: Bihar megye két magyar szenátort és két magyar képviselőt küldhet Románia parlamentjébe!
A hivatalos végeredmények szerint Bihar megyében a szenátusi listára 215.225 szavazatból 51.017-et, vagyis a voksok 23,7% százalékát az RMDSZ kapta, a képviselőjelölti listára leadott 214.877 szavazatból az RMDSZ 50.403-at kapott, ami 23.45% százaléknak felel meg.
Önökkel sikerült bebizonyítanunk, hogy a magyar közösség nem közömbös jövője iránt és egyértelmű iránymutatással szolgált arra, hogy milyen elképzeléseik vannak a közösségi ügyeket illetően.
A kampányban sok kérdést felvetettünk és megbeszéltünk a választókkal, akik biztosítottak bennünket arról, hogy jó úton járunk. Az RMDSZ mindig odafigyelt a polgárokra, a közösségek gondjaira, és ezután is azon lesz, hogy a most megszerzett bizalmat megszolgálja.

Egyértelmű célok

Az is újra bizonyossá vált, hogy a megosztás, a magyar közösség szétszakítása nem bír mozgósító jelleggel, ellenben az összefogás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az RMDSZ mind Bihar megyében, mind országosan történelmi sikert érjen el. Az ellenfeleink érdeke sokszor az, hogy éket verjenek a magyar emberek közé, de mi most bölcsebbek voltunk, nem hagytuk, hogy újra átverjenek minket.
Az RMDSZ céljai egyértelműek, egyenes és közérthető programmal álltunk ki választóink elé. Nem ígértünk felelőtlenül. Azt ajánlottuk, amit el tudunk érni egy erős parlamenti képviselettel és kormányzati szereppel. Most megadatott az erős bukaresti magyar jelenlét, és azon kell dolgoznunk, hogy erős közösséget építsünk Erdélyben, hiszen mint mondtuk: Erdélyben a jövő!
Köszönjük, hogy támogattak minket, köszönjük, hogy az RMDSZ-re szavaztak!

Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke
Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke

Címkék: ,