Közigazgatási reform a Világbank támogatásával

Közigazgatási reform a Világbank támogatásával
Vissza nem térítendő támogatást kap a Világbanktól Románia Kormánya – a Kormányfőtitkárságon keresztül – 434.000 USD értékben, az államigazgatás működésének összehangolására és követésére, a nemzetközi pénzintézet korábbi elemzései és javaslatai alapján. Az erről szóló szerződést aláírására a Kormány Dézsi Attila főtitkárt hatalmazta fel.

 

 

 

A projekt célja a kormány által bevezetett strukturális reformok megfigyelése és hatásának felmérése. Egyfelől, követik a reform-intézkedések életbe léptetésének összehangolását a kormányban, másfelől a nyomon követésben áthelyezik a hangsúlyt az intézkedések hatásának mérésére.

 

A projekt keretében nem csak felleltározzák és összehangolják a kormány stratégiai dokumentumait, kidolgozzák azokat a mutatókat, amelyekkel mérhető az ezekben foglalt intézkedések hatása, továbbá kidolgozzák a Kormányfőtitkárságnak a szakminisztériumokkal és nemzetközi intézményekkel való együttműködésének kereteit a strukturális reformok értékelésében, de kiképzik a folyamatban szerephez jutó technikai szakszemélyzetet is.

 

„A Kormányfőtitkárság korábban már lebonyolított hasonló, technikai segítségnyújtási programokat. Továbbra is az a célunk, hogy egységes rendszert dolgozzunk ki a közigazgatási reform monitorizálására és a hatásmérésre. A most induló projekt lefutása 3 év, és a folyamat során kidolgozott indikátorokkal minden pillanatban követhetővé válik lépésről lépésre minden intézkedés, hogy elértük-e a kívánt hatást, és esetleg hol, mire kell jobban odafigyelni” – magyarázta a projekt céljait Dézsi Attila kormányfőtitkár.