Közigazgatási jogászfórum

Szikora Veronika, a DE ÁJK dékánja
Szikora Veronika, a DE ÁJK dékánja - © Fotó: Matey István
Debrecen – A közigazgatási szakemberek, kutatók, oktatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatása, valamint a közigazgatási eljárási jogi jogalkalmazás fejlesztése érdekében kötött csütörtökön együttműködést a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesülettel.

A megállapodást a Közigazgatási Eljárási Jogi Szakmai Napok debreceni rendezvényén írták alá ünnepélyesen az egyetem Kassai úti campusán rendezett tanácskozás keretében, amelyen a szakmán túl a társadalom szinte valamennyi rétegét érintő gyakorlati kérdéseket is megvitatták – közölte a hirek.unideb.hu.

– A most aláírt együttműködés nem az eddigi közös munka megpecsételése, hanem egy olyan új kapu nyitása, amely sok lehetőséget rejt magában. Fontos kapcsolat a kar oktatóinak és hallgatóinak egyaránt, hiszen a diákok, akik számára tananyag a 2018-ban életbe lépett új törvény, amely az általános közigazgatási rendtartást szabályozza és meghatározza a különböző eljárások, hatósági ügyintézések, mint például a születés bejelentése, új személyi okmányok készítése, vagy akár egy építkezés jogi ügymenetének lebonyolítása, a mai rendezvényen első kézből kaphatnak gyakorlati útmutatást a változásokról – fogalmazott köszöntőjében Szikora Veronika dékán.

Fotó: Matey István

– Egyesületünk elsődleges célja, hogy segítsen a felmerülő problémák megvitatásában, megoldásában, mindezt a kihívások elemzésével. Ebben pedig támogatást jelentenek azok a szakmai kapcsolatok, amelyek köre ma a Debreceni Egyetem jogi karával aláírt együttműködéssel bővült – mondta Boros Anita, a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület elnöke.

Boros Anita, a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület elnöke | Fotó: Matey István

A rendezvény keretében elhangzó előadások elsősorban a változásokról szólnak, hiszen a megújított eljárásjogi rendelkezések mögött immár jelentős gyakorlati tapasztalat is felhalmozódott, ami megvitatásra érdemes.

A rendezvényre az egyetem hallgatói és oktatói mellett a régió bíróságairól, ügyészségeiről és közigazgatási szervezeteitől is érkeztek résztvevők.

A Közigazgatási Eljárási Jogi Szakmai Napok hét állomásos programsorozatának következő rendezvényét Budapesten tartja az egyesület.

– Debreceni Egyetem –