Közeleg a határidő vége

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Lejár a Szülőföldön magyarul program 2017/2018-as évének leadási ideje. Március 14-ig fogadják az igényléseket, a postai bélyegző dátuma szerint, tájékoztatott Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

A pályázati irodában már megkezdődött a feldolgozás, naponta több ezer igénylés érkezik be. Felhívják az új igénylők figyelmét arra, hogy amennyiben nincs, és nem is volt soha OTP bankszámlájuk, nem kell nyitniuk egyet. Ha a támogatást megítélik nekik, akkor az OTP Bank automatikusan számlát nyit és bankkártyát állít majd elő a nevükre, és értesítést fognak kapni, hol és mikor vehetik azt át. Kérik, amennyiben több gyermek után igényelik a támogatást, minden gyermeket egy igénylőlapra tüntessenek fel, és egyazon borítékban küldjék, a mellékletekkel együtt. Ha valaki véletlenül kifelejt egy dokumentumot az igénylési csomagból, és észreveszi a mulasztást a hiánypótlások időszaka előtt, akkor azt egy borítékban elküldheti a pályázati iroda címére.
Amennyiben a pótolandó dokumentum iskolai igazolás, vagy a szülő, vagy a gyermek személyi számát (CNP) kell ráírni a hátoldalára a könnyebb azonosítás végett. A borítékra írják rá: „Hiánypótlás”. Kérdéseikkel forduljanak a pályázati irodához a 0266/244–450 telefonszámon. „Figyelembe véve, hogy az igénylések teljes feldolgozottságára csak hónapok múlva lehet számítani, arra nézve, hogy megérkezett-e e a pályázatuk nem tudunk válaszolni, de bármilyen más kérdésre útbaigazítással szolgálhatunk” – tette hozzá.