Működési szabályzat

2020.05.18. 10:30

Módosította szabályzatát a Nagyváradi Ítélőtábla

A szükségállapotból a készenléti állapotba való áttérés nyomán a Nagyváradi Ítélőtábla is módosította a működési szabályzatát, melyet az alábbiakban ismertetünk.

A Nagyváradi Ítélőtáblától kapott tájékoztatás szerint a május 15. augusztus 31. közötti időszakban a belépés a nagyváradi igazságügyi palotába a következőképpen történik: az épület hátsó, a parkolóházra néző kapuján léphetnek be azok, akik a Nagyváradi Bíróság és a Bihar Megyei Törvényszék által használt 5. és 6. számú termekbe akarnak bejutni, ezzel szemben a Széchenyi téri (Traian park) főbejáraton mehetnek be azok, akik a tárgyalótermekbe, az iktatóba vagy az archívumba akarnak eljutni. Tiszteletben kell tartani a másfél méteres távolságot, a tárgyalótermekbe csak maximum tizenöt perccel az adott tárgyalás előtt lehet bemenni. Az épületet őrző csendőrök korlátozhatják a tárgyalótermekbe való belépést, amennyiben több személy akarna bejutni, mint amennyi járványvédelmi szempontból megengedett. Az igazságügyi palotában csak a per lefolyása alatt lehet tartózkodni. Mindenkinek, aki az épületben tartózkodik, kötelező módon az orrot és a szájat takaró maszkot kell viselnie, a csendőrök eltávolíthatják az épületből azokat, akik nem tartják be ezt az előírást. Az épületbe való belépéskor a csendőrök megmérik mindenkinek a lázát, és nem léphetnek be az igazságügyi palotába azok, akiknek test-hőmérséklete meghaladja a 37 Celsius fokot, és azok sem, akik megfázás, vírusos, influenzás megbetegedés jeleit mutatják. Amennyiben a lázas, beteg ember az eljárás egyik érintettje, akkor a csendőrök értesítik erről az ítélkező testület elnökét. Az egyszer használatos maszkokat csak az erre kijelölt konténerekbe lehet bedobni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában