Közeledik az érettségi

Közeledik az érettségi
Pénteken ér véget a tanítás a XII. és XIII. osztályosok számára és egyúttal ez az utolsó nap, amikor még fel lehet iratkozni az érettségi vizsgákra.

A szóbeli kompetenciavizsgák június 10-én kezdődnek: június 10 és 12 között román nyelvi ismereteikről adnak számot az érettségizők, június 12 és 14 között lesz az anyanyelvi kompetenciavizsga, június 17 és 21 között a számítógépes ismeretek felmérése zajlik, június 25 és 28 között pedig idegennyelv-ismereteiket bizonyíthatják a vizsgázók. Az írásbeli vizsgák július elsején kezdődnek, az első megmérettetés a román nyelv és irodalom. Ezt az anyanyelvi írásbeli követi július másodikán, egy napra rá a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak az érettségizők, majd július 5-én, a szaknak megfelelő választott tantárgyból zajlik megmérettetés. Az eredményeket július 8-án 12 óráig függesztik ki és óvásokat aznap 16 óráig lehet benyújtani. A dolgozatok újrajavítása július 9-11 között zajlik, a végső eredményeket pedig július 12-én függesztik ki.

Az őszi vizsgaszesszióra július 15 és 19 között lehet feliratkozni, ezek a próbák augusztus 19-től augusztus 30-ig tartanak, az óvás utáni végső eredményeket pedig szeptember 5-én függesztik ki.