Közel hatszázan segítettek a leégett csíkmindszenti sportcsarnok romjainak eltakarításában

Közel hatszáz önkéntes segített szombaton a február elején leégett csíkmindszenti sportcsarnok romjainak eltakarításában.

A Székelyhon portál beszámolója szerint az önkéntesek a régió megannyi településéről érkeztek, és mintegy négyszáz tonna hamut és törmeléket, valamint huszonöt tonna vasat szállítottak el a leégett sportcsarnok helyéről. Délig be is fejezték a reggel nyolckor elkezdett munkát. A kaláka résztvevőit üstökben főzött paprikáskrumplival vendégelték meg a csíkmindszentiek.

“Mindenkinek, aki itt megjelent és példát mutatott az összefogás erejéről, egy kedvezményes köszönőkártyát adtunk át, amely feljogosítja az illetőt arra, hogy az újjáépült sportcsarnokban bármilyen kulturális vagy sportrendezvényen ingyenesen részt vehessen” – jelentette ki a Székelyhonnak Pál Péter, a Csíkmindszentet is magába foglaló Csíkszentlélek község polgármestere. Elmondta, hogy továbbra is önkéntes közmunkával szeretnék elvégezni a szakmunkásokat nem igénylő feladatokat.

A csíkmindszenti sportcsarnok tetőszerkezete február 9-én gyulladt ki. A tüzet a kazánház kéményén távozó szikra okozta.

A sportcsarnokot 2007-ben adták át. Felépítése hárommillió lejbe (200 millió forintba) került, a polgármester számításai szerint azonban kétmillió lejből (134 millió forintból) újraépíthető az épület, ugyanis az alap nem károsodott a tűzben. A biztosító 1,1 millió lej (73 millió forint) kifizetését helyezte kilátásba.