Közel állt a bravúrhoz a listavezető ellen a DVSE

Akt.:
Közel állt a bravúrhoz a listavezető ellen a DVSE
Közel állt a bravúrhoz a listavezető ellen a DVSE - © Illusztráció: Matey István
Debrecen – Egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Debrecen a veretlen OSC-től.

A mérkőzés napján a 25. születésnapját ünneplő Kósik Soma óriási védéseivel indult a találkozó, de Manhercz Krisztián lövésénél már ő sem tudott hárítani. A DVSE ezt követően megérkezett a mérkőzésbe, méghozzá nem is akárhogyan, Durik, Kovács és Fekete révén két perc alatt három gólt szereztek, időt is kértek a vendégek (3-1). A folytatásban Bundschuh Erik lőtte át a debreceni zónát, Dőry Farkas azonnal válaszolhatott volna, ám büntetője kimaradt.

Csodás első félidő

A második negyedben jóval motiváltabban kezdett az OSC, Bundschuh és Burián révén újra átvették a vezetést. Nem hagyta magát azonban Miroslav Bajin együttese, és egy gyorsan lejátszott fórból Durik egalizált, sőt Vidovics góljával már a DVSE vezetett 5-4-re. Fantasztikusan küzdöttek a hajdúságiak, óriási energiákat mozgósítottak védekezésben, több fórt is sikerült kivédekezniük. Vidovics tette fel a koronát az első félidei produkcióra, 10 másodperccel a nagyszünet előtt megpattanó lövése utat talált a kapuba, így nem kis meglepetésre kétgólos cívisvárosi előnnyel fordulhattak a felek.

A második félidőben két perc alatt egyenlítettek a fővárosiak, Tóth Márton csavarása után Salamon Ferenc pattintott szépen a kapuba. Érezhetően más ritmusban kezdett vízilabdázni az OSC, melynek meg is lett az eredménye, Brguljan góljával a vezetést is átvették (6-7). Nem lassított a listavezető, újabb két góllal már háromra növelték a differenciát, de mielőtt végleg eldönthették volna a találkozót Kovács Gábor előnyből megtörte a hosszú gólcsendet (7-9).

Extázisban

A záró felvonás Fekete Gergő megmozdulásaival kezdődött, előbb akcióból lőtt bombagólt, majd egy büntetőt értékesített, így újra egyenlő volt az állás (9-9). Fórból újra megszerezte a vezetést az OSC, ráadásul Durik után Smitla is kipontozódott. Extázisban védekeztek a hajdúságiak, ám támadásban rendre kontra faultot kaptak, ebből kifolyólag legtöbbször a lövésig sem jutottak el. Brugljan gólja végül eldöntötte a mérkőzést, de így is teljesen megérdemelten szólt Miroslav Bajin tanítványainak a szép volt fiúk a mérkőzés végén a lelátóról – számolt be a mérkőzésről a DVSE hivatalos honlapja.

Mivel az Újpest egygólos vereséget szenvedett Kaposváron, ezért az alapszakaszzáró Szolnoki elleni hazai mérkőzés előtt még mindig három pont a DVSE előnye a negyedik helyen.

HBN


A tények

DEBRECENI VSE–A-HÍD OSC ÚJBUDA 9–11 (3–2, 3–2, 1–5, 2–2)

Debrecen, 200 néző. V: Csizmadia Zs., Marjay Zs.

Debrecen: KÓSIK – KOVÁCS GÁBOR 2, Durík 2, La Rosa, FEKETE G. 3, Vidovics 2, Dőry

Csere: Smitula, Macsi M., Zsilák, Nagy N., Dienes, Oltean

Edző: Miroszlav Bajin

OSC: B. MITROVICS – Erdélyi, Manhercz K. 1, DRASKO BRGULJAN 3, Seman, Ukropina, Randelovics 1

Csere: Tóth M. 1, BUNDSCHUCH 2, Salamon 1, Kovács Gergő 1, Burián 1, Szabó Balázs

Edző: Vad Lajos

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de a játékkal igen. Ugyan sokszor hibáztunk, és nem figyeltünk az ellenfél kontráira, de például az emberhátrányos védekezésünk nagyon rendben volt, de ez nyilván kevés a győzelemhez. Két fontos emberünk hiányzott, így ennyire futotta.

Vad Lajos: Egy nagyon kemény mérkőzés volt ez. Pontatlanok voltunk sokszor. Azt hittük, hogy zsebben a meccs, hát nem így volt. Ennek ellenére is többször tudtunk felállni vesztett állásból. A bajnokság lényegi része pedig majd ezután következik számunkra.