Követnünk kell Krisztus útját

Akt.:
Követnünk kell Krisztus útját
Június 26-án este tartották meg a nagyváradi Szent László menedékház kápolnájának búcsúünnepét. A szentmisét Ft. Pék Sándor nagyvárad-újvárosi esperes-plébános celebrálta.

Zsúfolásig megtelt hívekkel a váradi Szent László menedékház kápolnája a búcsúünnep alkalmából, amelyen Ft. Pék Sándor nagyvárad-újvárosi esperes-plébános mondott szentbeszédet az egyházmegye alapító királyáról, Szent Lászlóról. Az ünnepélyes szentmisén elhangzott, hogy szeretnünk kell Istent, valamint szeretnünk kell felebarátainkat is, mint önmagunkat. Jézus Krisztus e kétfajta szeretet tökéletes megtestesítője, ezért az ő útját kell követnünk mindig, ahogy Szent László király is tette. Pék Sándor három bibliai példát hozott fel Jézus Krisztus követésére, majd hozzátette, hogy „mindaddig, amíg takargatjuk hibáinkat, Krisztus nem lát meg igazán minket és nem válhatunk igazi Krisztus-követőkké. Egyszerűségben, szelídségben kell megláttatnunk magunkat Jézus Krisztus előtt, hogy meg tudjon érinteni minket és követőivé hívjon”.

Lelki erő

A szentmise során elhangzott, hogy Jézus Krisztust nem csak akkor kell követnünk, amikor templomba járunk vagy imádkozunk, hanem életünk minden pillanatában. „Szent László Krisztus követője volt és hozzá hasonlatosan mi is Jézus követőivé kell válnunk”- emelte ki Pék Sándor esperes-plébános, majd hozzátette, hogy Szent László király ereje nem csak fizikálisan nyilvánult meg, hiszen Szűz Mária választott vitéze hatalmas lelki erőről is tanúbizonyságot tett számos alkalommal. Szent László király egész élete szolgálat volt. Pék Sándor felsorolta az igazi szolgálat útját, amelyet Szent László és minden szent végigjárt: felismerte a tehetséget, rájött, hogy méltatlan az Isteni ajándékra és végezetül felismerte, hogy nem ő az aki szolgál, hanem neki szolgálnak. A szentmise után a jelenelevő hívek szeretetvendégségen vettek részt.