Kovászna megye: Pótkocsis traktort vezetett a közúton egy 11 éves gyerek

Kovászna megye: Pótkocsis traktort vezetett a közúton egy 11 éves gyerek
© Masina in care se afla generalul Teodor Frunzeti ce se deplasa la Bucuresti pentru investirea ministrului apararii, a fost implicata in aceasta dimineata intr-un accident, pe raza comunei Mihailesti, in care au mai fost implicate alte 3 masini si unde a fost necesara si interventia echipajelor de descarcerare si a pompierilor intrucit la una din masini s-au constatat scurgeri de gaze de la instalatia GPL. Circulatia a fost oprita aproximativ 2 ore.
Egy 11 éves gyerek által vezetett pótkocsis traktort tartóztattak fel a forgalmi rendőrök a Kézdivásárhely szomszédságában lévő Torja község területén.

A gyerek 47 éves édesapja engedélyével vezette a traktort a mezőről hazafele – írja a rendőrség közleménye. Az ellenőrzéskor kiderült: sem a traktornak, sem a pótkocsinak nincs forgalmi engedélye.

A kiskorú ellen eljárás indult, mert jogosítvány nélkül vezetett forgalmi engedély nélküli járművet, az apja ellen pedig azért, mert jogosítvánnyal nem rendelkező személyre bízott egy járművet. Ezért akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

(RO – szerző: Oana Mălina NEGREA, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro