Kovács Zoltán kilépett az RMDSZ-ből, és független polgármesterjelölt lesz

Kovács Zoltán, Érmihályfalva polgármestere
Kovács Zoltán, Érmihályfalva polgármestere
Bihar megye – Péntek délben Kovács Zoltán, Érmihályfalva polgármestere kilépett az RMDSZ-ből. Kérdésünkre tudatta: függetlenként indul újra a polgármesteri tisztségért.

 

Kovács Zoltán, Érmihályfalva polgármestere már március végén egy, a helyi havilapban megjelent közleményben bejelentette szándékát, hogy kilép az RMDSZ-ből. Erre április 27-én, péntek délben sort is kerített, amikor a szervezet helyi titkárságán leadta kilépési nyilatkozatát. Kérdésünkre Kovács Zoltán azzal indokolta elhatározását, hogy az RMDSZ az utóbbi időben olyan pártként működik, melyben magasabb szintről érkeznek az utasítások úgy, hogy a helybeliekre csak mint szavazóbázisra számítanak, ugyanakkor a tagság köreiben egyre jobban érzékelhető bizonyos félelem. “Annak idején, amikor megalakult a szervezet, nem azért küzdöttünk, ami most van” – fogalmazott.

Független jelölt lesz

A polgármester kilépése azt jelenti, hogy mivel elhagyja azt a szervezetet, melynek jelöltjeként funkciójába került, megszűnik megbízatása. Ezzel kapcsolatban Kovács Zoltán – elsőként hírportálunknak, még a történtek után nem sokkal – bejelentette: május elsején nyújtja be hivatalosan a szükséges dokumentumokat ahhoz, hogy független jelöltként induljon újra Érmihályfalva polgármesteri tisztségének elnyeréséért a június 10-i helyhatósági választásokon. Kérdésünkre hozzátette: az ehhez szükséges támogatói aláírások összegyűltek, elhatározásában pedig egyrészt továbbra is az vezérli, hogy dolgozni szeretne a városért, másrészt a saját becsületének megvédése is a célja, mert úgy érzi, azt az utóbbi években sokan és sok módon próbálták besározni. “Ha az érmihályfalviak úgy döntenek, hogy nem akarnak tovább polgármesternek, akkor azt tudomásul veszem, és távozom. De ezt mondják ki a lakosok, és ne bizonyos pártvezetők szólítsanak fel távozásra” – fogalmazott Kovács Zoltán.

Rencz Csaba