Kovács Juliánna, Nagyvárad

Az interneten megnézheti bárki, hogy Magyarországon minden 65 évet betöltött EU-állampolgár személyi igazolvány felmutatásával ingyen utazhat a vonaton (városi tömegközlekedési járműveken is).

Tehát hangsúlyozom, bármely EU-tagország állampolgára, nem csak magyar igazolvánnyal rendelkező személy. Ebből önkéntelenül felvetődik a kérdés, hogy nem furcsa az, hogy a 65 évesnél idősebb román állampolgár külföldön ingyen utazhat, míg saját országában, ahol egész életében dolgozott, csak évi 6 utazásra jogosult, de ki kell fizesse a jegyár felét? Érdekes lenne megtudni a Nyugdíjhivatal vezetőjének a válaszát erre a kérdésre (bár tudom, nem tőle függ a kérdés megoldása), de megkérdezhetné a munkaügyi minisztérium véleményét, mert ilyen esetekben a kölcsönösség elve érvényesül az EU-tagországokban. Nem beszélve arról, hogy az állandó vonatjegydrágulások miatt már a félárú jegy is mindinkább megfizethetetlenné válik a nyugdíjasoknak.

 

Szigeti Zsolt, Nagyvárad

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter